fbpx

Katero od mest (Trst, Salzburg, Zagreb…) obiskati za božič?

Mesta, Potopisi, Potovanja

Graz, Dunaj, Budimpešta, Bratislava – povsod je lepo, če pa hočeš še šopingirat, pa ti svetujem Bratislavo, ki ima poceni spanje, hrano in šoping :))

Bližajo se novoletno božični prazniki, in čaka nas nekaj prostih dni za preživetje časa z najbližjimi. Posebej globoko pa ostanejo spomini na prelepe ambiente okrašenih mest, izložb in ulic, igrive ulične glasbenike in bogato obložene stojnice. Poleg Ljubljane in še nekaj večjih Slovenskih mest, so v naši bližini tudi druga mesta, ki nudijo nepozabno izkušnjo. Kakšni pa so vaši predlogi, vprašanja…?

»Bi_šla« sprašuje:
Katero od bližnjih mest (Trst, Salzburg, Zagreb…….) obiskati za božič?….glede na izkušnje prosim….?

Božič 4

»Sanjabuba« odgovarja, da Trst nima te tradicije:

Živjo, v Trstu res ni nobenega posebnega božičnega sejma. Sem namreč iz Trsta in tam ni ničiesar za božic, mislim ni tistega idiličnega božičnega sejma.

Kar pogumno v Salzburg, tam sem tudi bila in je čudovito, sicer si predstavljam da je v Beljaku in Grazu tudi kaj…

»Obožujem božični Dunaj« pravi, da ga čez Dunaj ni:

Ja, pa na Dunaju je tudi božansko (malo več vožnje, ampak je vredno).Božič 3

Glede cen ima »Odvisno« svoje mnenje:

Graz, Dunaj, Budimpešta, Bratislava – povsod je lepo, če pa hočeš še šopingirat, pa ti svetujem Bratislavo, ki ima poceni spanje, hrano in šoping :))

In glede prevoza se sprašuje vlak/avto:

“Sem šla pred leti z otroki takole z vlakom v Budimpešto. Karte so bile smešno poceni, zato sem se odločila za vlak. Po Budimpešti smo itak uporabljali javni prevoz. To bi ga tudi v primeru, da bi šli z avtom. Iz Budimpešte smo se potem prav tako z vlakom peljale še v Bratislavo in iz Bratislave še za par dni na Dunaj.
Se pa vožnja do Budimpešte kar vleče, sploh na Madžarskem, kjer se ustaviš skoraj v vsaki vasi.”

Kaj pa vas bolj zanima? Lepo okrašena mesta, cene za nakupovanje, kulinarika, prevoz?

Povzeto po forumih: Travel.Over.Net: Počitnice in potovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.