fbpx

Tudi cvetlice dišijo po kavi?

Novice, Zanimivosti

V Sturbucksu so se je odločili, da bodo začeli aktivno ponujati kavino usedlino za gnojenje vrtov.

V Seattlu, kjer ima sedež ena največjih verig kavarn na svetu Starbucks, odslej tudi cvetlice dišijo po kavi.
V Sturbucksu so se je odločili, da bodo začeli aktivno ponujati kavino usedlino za gnojenje vrtov, in to zastonj. V akcijo je vključenih več kot 25% njihovih kavarn po vsej Ameriki. Tako je korporacija precej znižala svoje stroške pri skladiščenju in odvozu smeti. Kavna usedlina je menda za nekatere rastline dobra, za druge pa ne. Navdušenci, ki jo dodajajo kompostu, pravijo, da jo črvi, ki razgrajujejo kompost, obožujejo. Nekateri sumijo, da zato, ker postanejo tako odvisni od kave kot ljudje.

Barca: “Kavno usedlino vlivamo na kompost ali pa na katero od okrasnih gred (saj je dobro tudi kot gnojilo), mrčesa pa ne privablja. Pri vas so muhe in ostale morale priti zaradi česa drugega. Mogoče samo zaradi vlage.”

aroma-1239226__180

Mnenja in izkušnje na forumu: Vrtičkarstvo in zelišča


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.