fbpx

Tudi cvetlice dišijo po kavi?

Novice, Zanimivosti

V Sturbucksu so se je odločili, da bodo začeli aktivno ponujati kavino usedlino za gnojenje vrtov.

V Seattlu, kjer ima sedež ena največjih verig kavarn na svetu Starbucks, odslej tudi cvetlice dišijo po kavi.
V Sturbucksu so se je odločili, da bodo začeli aktivno ponujati kavino usedlino za gnojenje vrtov, in to zastonj. V akcijo je vključenih več kot 25% njihovih kavarn po vsej Ameriki. Tako je korporacija precej znižala svoje stroške pri skladiščenju in odvozu smeti. Kavna usedlina je menda za nekatere rastline dobra, za druge pa ne. Navdušenci, ki jo dodajajo kompostu, pravijo, da jo črvi, ki razgrajujejo kompost, obožujejo. Nekateri sumijo, da zato, ker postanejo tako odvisni od kave kot ljudje.

Barca: “Kavno usedlino vlivamo na kompost ali pa na katero od okrasnih gred (saj je dobro tudi kot gnojilo), mrčesa pa ne privablja. Pri vas so muhe in ostale morale priti zaradi česa drugega. Mogoče samo zaradi vlage.”

aroma-1239226__180

Mnenja in izkušnje na forumu: Vrtičkarstvo in zelišča


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!