fbpx

Kdor bi rad obiskal van Goghov muzej, naj to stori letos

Novice

Amsterdam bo na vse daljši seznam svojih muzejev, ki so zaradi obnovitvenih del deloma ali popolnoma zaprti, dodal še van Goghov muzej. Vrata bo zaprl med oktobrom prihodnjega leta in marcem 2013. Najpomembnejše slike bodo med prenovo na ogled v amsterdamski izpostavi znamenitega ruskega muzeja Ermitaž, obljublja direktor muzeja Axel Rueger. Van Goghov muzej, ki […]

Amsterdam bo na vse daljši seznam svojih muzejev, ki so zaradi obnovitvenih del deloma ali popolnoma zaprti, dodal še van Goghov muzej.

Vrata bo zaprl med oktobrom prihodnjega leta in marcem 2013.

Najpomembnejše slike bodo med prenovo na ogled v amsterdamski izpostavi znamenitega ruskega muzeja Ermitaž, obljublja direktor muzeja Axel Rueger.

Van Goghov muzej, ki ga letno obišče približno 1,5 milijona ljubiteljev umetnosti, bo kmalu eden v vrsti pomembnejših nizozemskih muzejev, ki so zaprti zaradi prenovitvenih del. Muzej so v amsterdamski muzejski četrti odprli leta 1973. Stavba, katere del je, je delo priznanega nizozemskega arhitekta Gerrita Rietvelda.

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.