fbpx

Kdor bi rad obiskal van Goghov muzej, naj to stori letos

Novice

Amsterdam bo na vse daljši seznam svojih muzejev, ki so zaradi obnovitvenih del deloma ali popolnoma zaprti, dodal še van Goghov muzej. Vrata bo zaprl med oktobrom prihodnjega leta in marcem 2013. Najpomembnejše slike bodo med prenovo na ogled v amsterdamski izpostavi znamenitega ruskega muzeja Ermitaž, obljublja direktor muzeja Axel Rueger. Van Goghov muzej, ki […]

Amsterdam bo na vse daljši seznam svojih muzejev, ki so zaradi obnovitvenih del deloma ali popolnoma zaprti, dodal še van Goghov muzej.

Vrata bo zaprl med oktobrom prihodnjega leta in marcem 2013.

Najpomembnejše slike bodo med prenovo na ogled v amsterdamski izpostavi znamenitega ruskega muzeja Ermitaž, obljublja direktor muzeja Axel Rueger.

Van Goghov muzej, ki ga letno obišče približno 1,5 milijona ljubiteljev umetnosti, bo kmalu eden v vrsti pomembnejših nizozemskih muzejev, ki so zaprti zaradi prenovitvenih del. Muzej so v amsterdamski muzejski četrti odprli leta 1973. Stavba, katere del je, je delo priznanega nizozemskega arhitekta Gerrita Rietvelda.

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!