fbpx

Kisik moramo bolj pognati po telesu!

Aktualno, Sprostitev

Številne raziskave kažejo, da današnji pretežno sedeči način življenja, poveča tveganje za razvoj različnih bolezni.

Številne raziskave kažejo, da današnji pretežno sedeči način življenja, poveča tveganje za razvoj različnih bolezni. Naši najmlajši se gibajo manj, kot so se njihovi starši v njihovih letih, v kroničnem pomanjkanju časa tudi odrasli premalo pozornosti namenjamo redni telesi aktivnosti.

 Pravila, da bomo v poletje stopili čili in fit:

  • Več gibanja in aktivno preživljanje prostega časa

Zdravniki poudarjajo, da sta redna telesna dejavnost in sprostitev nujna za zdravje in kvalitetno življenje. Vsak dan je treba vsaj pol ure na sprehod, ali kolo, plavanje, tek ali kakšno drugo aerobno dejavnost. Kardiologi priporočajo okoli sto korakov na minuto. Žile in srce je treba sprostiti, očistiti, kisik moramo bolj pognati po telesu.

Water-animation_Water-park_T3000_Foto-ZV_01-15_low res

  • Prvo kopanje na prostem – za prvi maj v terme!

V vseh destinacijah Sava Hotels & Resorts spodbujajo zdrav življenjski slog, zato pripravljajo številne programe in aktivnosti za razgibano in aktivno počitnikovanje. Dan lahko pričnete z vodeno vadbo v bazenih in se prepustite blagodejnim termalnim vrelcem.  Vodni parki vabijo k plavalnim zamahom na prostem –  v času prvomajskih praznikov se odpirajo zunanja kopališča –  najbolj pogumni pa se lahko podate na otvoritvene toboganske spuste. Ljubitelji adrenalina boste na svoj račun prišli v Termah 3000, kjer kraljuje Aqua loop tobogan s polnim obratom in ostali zabavni tobogani, v Termah Ptuj pa se lahko povzpnete na največji slovenski toboganski stolp s številnimi tobogani za male in velike.

Poleg zabavnih doživetij, aktivnostih v termalnih vodnih parkih, v Termah 3000 – Moravskih Toplicah, Termah Banovci, Termah Ptuj, Zdravilišču Radenci in Termah Lendava pripravljajo raznolik animacijski program za najmlajše in odrasle. Pripravili so tudi številne ideje za izlete v njihovi okolici.

Več o izletih v okolici term in o privlačni počitniški ponudbi najdete na www.nasvetzadobroseimet.si

  • Jejmo bolje!

V hotelskih restavracijah kuharski mojstri v sodelovanju s priznano nutricionistko Mojco Cepuš goste osveščajo o zdravem prehranjevanju z vnaprej pripravljenimi predlogi jedilnikov. V okviru programa Bodimo fit v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj vzorčni krožniki služijo kot prikaz in priporočilo, kako si gostje lahko sami oblikujejo svoj jutranji ali večerni jedilnik, medtem ko gostje Zdravilišča Radenci lahko izbirajo med jedmi iz pet skupin:  »za zdravo srce«, »za zdravje ledvic«, »pri sladkorni bolezni«, »za fit postavo in zdravo hujšanje« in »proti stresu«. V času počitnic pod oznako »Slastno in zdravo» v vseh šest destinacijah Sava Hotels & Resorts in pripravljajo priljubljene jedi otrok na bolj zdrav način.

  • Sprostitev in kak centimeter manj

Treme 3000 –  prenovljeni hotel Ajda in kopališče Termal 

Zgodbe o ajdi gostje prenovljenega hotelu Ajda spoznavajo na vsakem koraku – od prihoda, blagodejnega počitka na vzglavniku iz ajdovih luščin iz Prekmurja, do prekmurske kulinarike in prekmurskega gostoljubja.

Prenovljeno kopališče Termal

»V prenovljenem kopališču Termal smo v harmonično celoto združili vse štiri osnovne elemente narave in ustvarili ambient za krepitev zdravja in dobrega počutja. Vodo ponazarja naša edinstvena termo-mineralna voda. Zemljo ponazarja pot kristalov in dobrega počutja, kjer se lahko gostje prepustijo blagodejnim energijam štirih kristalov iz osrčja zemlje. Ogenj ponazarja finska savna s koristmi za obnovitev in nabiranje nove sveže energije, medtem ko zrak ponazarja počivališče s kromoterapijo in dobrodejno barvno svetlobo,« je harmonični preplet elementov narave v prenovljenem kopališču Termal opisal Dejan Horvat, vodja kopališč v Termah 3000 – Moravskih Toplicah.

Zdravilišče Radenci – blagodejni učinki savnanja  

Za srce je izjemno blagodejno, če mu privoščimo sprostitev in savnanje je za to kot nalašč. Poleg že znanih programov z medom, čokolado in jogurtom ter različnimi pilingi, lahko med programi preizkusite tudi intenzivno zeliščno savnanje za očiščevanje telesa. Odšli boste prerojeni!

Child-in-pool_Water-park_T3000_Foto-ZV_09-14_low-res

Terme Ptuj – razvajanje v dvoje ali polnjenje baterij v družbi prijateljic 

Srce Grand Hotela Primus je medico-wellness center Valens Augusta. Pisana paleta velneških storitev je tako bogata, da se v njej zanesljivo najde za vsakogar nekaj. Preizkusite različne termalne kopeli, ki si jih lahko privoščite sami ali v dvoje. Prav zaradi izjemnega vzdušja se zlasti pari radi razvajajo v orientalski, japonski ali rimski tematski sobi, ob najsodobnejši medicinski podpori pa so  široko ponudbo obogatili z najnovejšimi medicinskimi tretmaji za oblikovanje telesa Med Contour.

Mnenja in izkušnje na forumu Izleti po Sloveniji


Sledite nam


RSS Ustavi se!