Prisluhnite utripu gozda

Zanimivosti

Bi si želeli prisluhniti zvokom iz gozda?

Bi si želeli prisluhniti zvokom iz gozda? Zdaj je to mogoče po zaslugi skupine študentov arhitekture iz estonske akademije umetnosti, kjer so izdelali ogromen zvočni sistem in ga postavili v gozdu.

Megafoni so odlična kombinacija narave in arhitekture. Vsi pohodniki jih lahko zastonj uporabijo in prisluhnejo zvokom narave ali pa jih izkoristijo za poležavanje in si privoščijo krajši počitek. Bili so premišljeno postavljeni na mesta, kjer lahko ulovijo šume iz treh strani in ustvarijo edinstven zvok. Estonija je odličen prostor za postavitev megafonov, saj kar 51% ozemlja predstavlja gozd. Popularen estonski avtor Valdur Mikita je zapisal: “To je prostor za poslušanje, to je zvočna knjiga narave – še nikoli nismo imeli česa takšnega v Estoniji”.

Barolo: “Potovali smo nekako takole: preko Dunaja in Slovaske na Poljsko, si ogledali Krakov, nato mimo Varsave do Litve (Kaunas, Vilnius), nato cez Latvijo v Estonijo (Cudsko jezero, Tartu, Tallin). Iz Tallina s trajektom v Helsinke in nazaj, nato s trajektom iz Tallina v Rostock v Nemciji (ok. 30 ur) in od tam preko Nemcije in Avstrije domov. Vse skupaj je trajalo slabe 3 tedne.”

tonu-tunnel_p_1308-pano__880

henno-luts_2048-93__880

estonian-students-build-amazing-unplugged-walk-in-megaphones-in-the-middle-of-nowhere2__880

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.