Prisluhnite utripu gozda

Zanimivosti

Bi si želeli prisluhniti zvokom iz gozda?

Bi si želeli prisluhniti zvokom iz gozda? Zdaj je to mogoče po zaslugi skupine študentov arhitekture iz estonske akademije umetnosti, kjer so izdelali ogromen zvočni sistem in ga postavili v gozdu.

Megafoni so odlična kombinacija narave in arhitekture. Vsi pohodniki jih lahko zastonj uporabijo in prisluhnejo zvokom narave ali pa jih izkoristijo za poležavanje in si privoščijo krajši počitek. Bili so premišljeno postavljeni na mesta, kjer lahko ulovijo šume iz treh strani in ustvarijo edinstven zvok. Estonija je odličen prostor za postavitev megafonov, saj kar 51% ozemlja predstavlja gozd. Popularen estonski avtor Valdur Mikita je zapisal: “To je prostor za poslušanje, to je zvočna knjiga narave – še nikoli nismo imeli česa takšnega v Estoniji”.

Barolo: “Potovali smo nekako takole: preko Dunaja in Slovaske na Poljsko, si ogledali Krakov, nato mimo Varsave do Litve (Kaunas, Vilnius), nato cez Latvijo v Estonijo (Cudsko jezero, Tartu, Tallin). Iz Tallina s trajektom v Helsinke in nazaj, nato s trajektom iz Tallina v Rostock v Nemciji (ok. 30 ur) in od tam preko Nemcije in Avstrije domov. Vse skupaj je trajalo slabe 3 tedne.”

tonu-tunnel_p_1308-pano__880

henno-luts_2048-93__880

estonian-students-build-amazing-unplugged-walk-in-megaphones-in-the-middle-of-nowhere2__880

Vir: boredpanda

Sledite nam


RSS Ustavi se!