fbpx

Ko v bližini nogometnega igrišča zarjove lev

Novice

Južnoafriška republika gosti Pokal konfederacij V Svetu plenilcev v Južnoafriški republiki prebiva nekaj najnevarnejših afriških plenilcev, med njimi levi, leopardi, hijene in strupeni plazilci. Priljubljeni živalski vrt leži v bližini Rustenburga, enega izmed mest v Južnoafriški republiki (JAR), državi, ki te dni gosti Pokal konfederacij, prihodnje leto pa bo gostiteljica svetovnega prvenstva v nogometu. Po […]

Južnoafriška republika gosti Pokal konfederacij

V Svetu plenilcev v Južnoafriški republiki prebiva nekaj najnevarnejših afriških plenilcev, med njimi levi, leopardi, hijene in strupeni plazilci.

Priljubljeni živalski vrt leži v bližini Rustenburga, enega izmed mest v Južnoafriški republiki (JAR), državi, ki te dni gosti Pokal konfederacij, prihodnje leto pa bo gostiteljica svetovnega prvenstva v nogometu.

Po Svetu plenilcev se razlega levje rjovenje.

 
Foto: EPA 

Naravne lepote, krvava zgodovina
Država številnih naravnih lepot, ki jo uvrščajo med najbolj biološko razgibane na svetu, na skrajnem jugu črne celine ima krvavo zgodovino – neizbrisen pečat je pustil zloglasni apartheid -, a se počasi postavlja na noge….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.