fbpx

Skok v Kotor

Potovanja

Kotor je dobro povezan z vsemi večjimi mesti v Črni Gori.

Kotor je slikovito obmorsko mestece v zalivu črnogorske Boke Kotorske, ki je eden najglobljih zalivov v Jadranskem morju. Obdaja ga dobro ohranjeno mestno obzidje, ki se zaključi na pobočju bližnjega hriba in je hkrati tudi odlična razgledna točka na mesto, zaliv Boko Kotorsko, Jadransko morje in na Lovčen. Mestne ulice so spretno speljane vse do pristanišča in nudijo prijeten sprehod mimo trgovinic s spominki, polnimi lokali in spomeniki. Dobrih 300 let je mesto v preteklosti pripadalo Benetkam, ki so na arhitekturi pustile znamenit beneški vpliv. V njem je 18 cerkva, romanska bazilika Sv. Tripuna, ki velja za zavetnika mesta in dva samostana ter spada pod Unescovo kulturno dediščino. Skoraj vse stavbe in spomeniki nosijo v sebi baročni pridih. S strani mesto obdajata mogočna vrhova Orjen in Lovčen, na katera se vzpenjata ozki cesti, ki nudita rahlo nepredvidljivo in adrenalinsko vožnjo. Kotor je dobro povezan z vsemi večjimi mesti v Črni Gori – Podgorico, nekdanjim glavnim mestom Cetinje, obmorsko Budvo in Tivatom na drugi strani kotorskega zaliva.

izkušena: “Mene je letos blazno navdušil otoček s cerkvijo in muzejem pri Perastu (kotorski zaliv), za pogledat je otoček sv. Stefan (so ga po nekaj letih zdaj spet odprli za obiskovalce), stara Budva je kot ostala stara primorska mesta 🙂 Dolina Tare itak 🙂 , meni osebno je bil blazno všeč Kotor, Cetinje so malo dolgočasne 🙂 “

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.