fbpx

Kraji iz filmskih uspešnic

Potovanja

Izbrali smo tri kraje iz filmskih uspešnic, ki jih lahko obiščeš tudi ti.

# Harry Potter, Oxford, Velika Britanija

Velik del serije filmov o Harryju Potterju so posneli na kolidžu Christ church v mestu Oxford v Veliki Britaniji. Kolidž so spremenili v slavno čarovniško šolo Bradavičarko, kjer se lahko sprehodiš po premikajočem se stopnišču in obiščeš Veliko dvorano.

Titija-nepr.: “Glede Harryja Potterja predlagam, da ji daš za prebrat prve tri dele, ki niso zelo strašni oziroma so po mojem mnenju za otroke, za nadaljnje pa ji poveš, da naj z njimi kakšno leto počaka. Glede tega je bilo fino za otroke, ki so odraščali ob HP-ju, ko je vsako leto izhajal nov del in so bili toliko bolj zreli tudi bralci. Sama sem knjige prebrala in moja hčerka (9 let) vem, da je dovolj zrela za vse dele, ampak jih sploh noče brati, ker je videla filme in so ji filmi preveč strašni.”

Velika dvorana

# Gospodar prstanov, Nova Zelandija

Trilogijo Gospodarja prstanov so posneli na Novi Zelandiji, na kar 150 različnih lokacijah. Danes se lahko sprehodiš po vasici v tako imenovani pokrajini Šajerska, v kateri so prebivali Hobiti in v hiše vstopiš skozi majhna okrogla vrata.

Dom Hobitov

# Mamma Mia, grška otoka Skiatos in Skopelos

Muzikal Mamma Mia nas popelje v vročo Grčijo. V pristanišču na otoku Skiatos so se tako v filmu prvič srečali Sophijini trije očetje, na plaži otoka Skopelos pa je bila posneta scena s pesmijo ‘Does your mother know’.

Skopelos
Skiatos

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!