fbpx

Kranj v znamenju smeha, dobre volje in dobrodelnosti

D.ecembrska

Sobotno dobrodelno kuhanje v starem mestnem jedru Kranja ni bilo samo v barvah dobre kuhinje, prostovoljnih prispevkov in srčnosti, temveč tudi v barvah smeha, druženja in povezovanja. To soboto so Kranjčani dokazali, da znajo združiti moči in pomagati sokrajanu in družinam, ki so se znašli v finančni stiski. Združil jih je humanitarni projekt V Kranju […]

Sobotno dobrodelno kuhanje v starem mestnem jedru Kranja ni bilo samo v barvah dobre kuhinje, prostovoljnih prispevkov in srčnosti, temveč tudi v barvah smeha, druženja in povezovanja.

To soboto so Kranjčani dokazali, da znajo združiti moči in pomagati sokrajanu in družinam, ki so se znašli v finančni stiski. Združil jih je humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo, chili con carne ter kuhano vino in topel čaj. Poleg tega pa jih je s svojo energijo in simpatičnostjo zabaval nepremagljivi Klemen Bučan, ki je tako rekoč pokal po šivih. Dobra volja in humor sta resnično njegova dobra prijatelja, saj se je ob njegovem stand up nastopu kar trlo ljudi. Pri kuhanju mu je družbo delal podžupan Kranja, Janez Černe, ki je povedal: »Vesel sem, da sem lahko del te zgodbe in da lahko vsaj malo pomagamo ljudem v stiski. Smatram, da bi moralo biti skozi leto več tovrstnih projektov, ki jih vsekakor pozdravljam«.

Naslednje dobrodelno kuhanje, ki bo v duhu  našega največjega pesnika Franceta Prešerna, nas čaka že to soboto, 21. decembra, prav tako med 10. in 12. uro. Dobrodelno bosta kuhala igralec in kulturnik Bojan Bešter ter podžupan Robert Nograšek.

Humanitarna sredstva se lahko  s sklicem 00 500-21112019 donirajo  na TRR Društva prijateljev mladine Kranj

SI56 6100 0000 5487 540 odprt pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana ali pa preko sms donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5, kjer s poslanim sms-om donirate 1€ oziroma 5€. (Na številko 1919 je možno glasovati  preko operaterjev Telekom, Telemach in A1).


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]