fbpx

Kranjska Gora: prvič na smučeh

Novice

Ko smo izbirali destinacijo za naše prve družinske smučarske počitnice, ni bilo dvoma: Kranjska Gora. Kraj, kjer sem prvič na smučeh stala tudi sama, kraj, kjer je smučišče ravno prav veliko za otroke in odrasle, kraj, kjer je ravnovesje med smuko in ostalim dogajanjem preprosto popolno.

Kranjsko Goro sem v tem pogledu seveda poznala, prvič pa sem razumela tudi njene ostale prednosti. Smučišče je tik ob mestu, na dosegu roke vse, od lekarne do trgovine, kar bi za majhnega otroka potreboval.

Hotel

Pri izbiri hotela smo si želeli bližino smučišča, prostorno sobo in dobro animacijo za otroke. Bližje od Ramada Resorta ne gre. Gledali smo še finančno malo ugodnejša Kompas in Ramada hotel and suites. Na koncu smo se vseeno odločili za hotel na samem smučišču, z bazenom.

Navdušil nas je. Soba je bila zelo prostorna, v kopalnici je kad, v pritličju se nahajajo kavarna, igralnica, hotelska restavracija, velik bazen s savnami in samopostrežna restavracija, v katero lahko vstopiš naravnost iz smučišča.

Smučišče

Smučarsko opremo smo shranili, v temu namenjeni sobi, v hotelu. Vsako jutro smo se po samopostrežnem in okusnem zajtrku odpravili smučat. Za navajanje na smuči smo izkoristili smučišče za učenje smučanja, kjer je trak, ki pripelje male smučarje na vrh klanca ograjenega z zaščitno ograjo. Na smučišču deluje tudi nekaj smučarskih šol, na voljo pa je tudi dobro založena izposojevalnica opreme, ki smo jo izkoristili za izposojo čelade. Ko je Nina že obvladala prve zavoje, sta se z Urošem odpravila na srednje smučišče, s krožnički.

Zadnji dan pa še s sedežnico na vrh osrednjega velikega smučišča. Ker je Uroš čez dan večinoma učil Nino, je svojo smučarsko dušo potešil na nočni smuki, ki je odprta vsak večer med 19.00-22.00.

Bazen

Popoldneve smo preživeli na bazenu, ki je pravi raj za otroke. Sestavljajo ga otroški bazen s toboganom, velik jaccuzzi, večji bazen za družino in del bazena, ki je namenjen aktivnejšemu plavanju. Ločeno je vhod v savne, ki pa nama jih z Urošem žal ni uspelo obiskati. Na bazen smo iz sobe hodili kar v kopalnih plaščih, ki si jih lahko izposodiš v hotelu, ob bazenu pa se nahajajo tudi omarice, kjer bi se lahko preoblekel in pustil svoje obleke (tudi, če si zunanji obiskovalec).

Animacija

Ena od stvari, ki nas je navdušila, je bila animacija. Skrbno premišljena, raznolika, zabavna, ustvarjalna, predvsem pa vsakodnevno drugačna in tako zanimiva za majhne in večje otroke. Do 10.45 poteka v hotelu, potem pa se preseli ven, na snežno plažo. Oči in mami lahko tako malo sama smučata, otroci pa se zabavajo na soncu pod budnim očesom animatork. V popoldanskem času se animacija v obliki peke piškotov, lepotilnice, ustvarjanja… preseli spet notri, se ustavi med večerjo, nato pa spet ponuja različne oblike zabave, od Mini disca do Kino večera in nočnega sankanja. Glavna maskota animacije je seveda priljubljeni Kekec.

Sprehodi in okolica

Jezero Jasna

Medtem ko sta Nina in Uroš smučala, sva se midva z Ianom odpravila na vozičkanje. Vozičkala sva do jezera Jasna, kjer se hrani račke in uživa v pravljični zimski idili. Pot do tja je lepo urejena, splužena, zato nisva imela nobenih težav. Na poti sva srečala kip Kekca in kotiček s pitno vodo, kjer je studenec “Baba šči”.

Naravni rezervat Zelenci

Eno popoldne smo se (z avtom) odpravili do Naravnega rezervata Zelenci, kjer se nismo mogli načuditi naravnim lepotam in smo uživali na sončku. Tu je pot potekala skozi zasnežen gozd in smo Iana nosili kar v nosilki, saj z vozičkom ne bi šlo.

Sledite nam

Oznake

Planica

Seveda nismo mogli mimo Planice, kjer je ravno potekal trening smučarskih skakalcev. Sicer ne na velikanki, a vseeno je bilo vse skupaj pravo doživetje. Ob vikendih se lahko iz velikanke spustiš po najbolj strmem zip line-u na svetu, seveda pa je Planica najbolj zanimiva, ko tam potekajo tekme v smučarskih poletih in vsi navijamo za naše orle.

Ostali zimski športi

Drsanje in tek na smučeh

V Kranjski Gori zimskih športov ne zmanjka. Drsališče za otroke ob hotelu Kompas, alpska vasica v središču Kranjske Gore, sankaške proge in mnoge tekaške poti, ki vodijo vse do Italije, poskrbijo, da vsak najde nekaj zase.

Nina je v teh nekaj dneh postala prava smučarka, tudi Ian je vzljubil sneg, midva pa sva že na dan našega odhoda najprej razmišljala o podaljšanju počitnic, ker pa ni šlo zaradi dopustov, sva še v sobi v hotelu delala načrte za čimprejšnji zimski smučarski obisk. Kranjska Gora naju je tudi kot starša popolnoma očarala. Čudovita alpska narava, ranolikosti aktivnosti v vseh letnih časih in nasmejana rdeča lička, so nekaj, kar bi si želela vredno doživljati. Še to zimo se odpravimo nazaj na kakšen smučarski dan, spomladi pa raziščemo še kolesarske poti in doživimo lepoto Julijskih Alp še na malce drugačen način. Raj za družine, ki ga definitivno vsi štirje priporočamo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!