fbpx

Kristina Smodila – to je pa eden izmed lepših hashtagov! #drugdrugemudarilo

Aktualno, D.ecembrska, Novice

Kristina Smodila, ženska tisočerih talentov, pravi, da dela letno bilanco januarja, ker je december namenjen družabnim dogodkom, peki, žuru in razigranosti.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

Iz otroštva mi je najbolj ostal v spominu Dedek Mraz, morda zato, ker je vedno on prišel v vrtec in kasneje tudi v šolo. Pa tudi doma so bila darila pod smrečico vedno prvega januarja, se pravi, jih ni mogel pustiti nihče drug, kot stari dobri Dedek Mraz ☺

Imate radi presenečenja?

Imam, seveda. Ker so spontana, ker prekinjajo rutino in ker je veselja vedno premalo. Ni bolj iskrene reakcije, kot ob lepem presenečenju.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Rada oboje. Vendar ne masovno. Rada pripravim darila s pomenom in si zanje vzamem čas. Večkrat je darilo, že čas, ki ga nekomu nameniš in to največ šteje. In tudi sama ga cenim, svojega in od nekoga drugega.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Jaz si cel december predstavljam, kot en dolg praznik, Božič pa mi je najljubši. Ne vem, nekaj je v tem, posebna energija, okraski, lučke, dogodki, peka in ustvarjanje doma, obiski, druženja. Malo nam vse dol pade in se bolj sprostimo.

Kako ponavadi izročite darilo?

Obsedena sem z zavijalni papirji in dekoracijo. Moj mož me vedno heca, da če potrebujem še kak zavijalni papir, ker jih imamo premalo. Rada sama zavijam in pišem imena na darilca.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Lepo vprašanje. Podarila bi empatijo, hvaležnost, spoštovanje. In pa čas ja, tega nam vsem primanjkuje. In iskrenost. ❤

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Samo, da smo zdravi in da ohranimo to družinsko srečo. To je prvo, potem pa seveda, da posel teče lepo dalje, kot do zdaj in pa potovanj, teh bi si želela več.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Januarja. December je namenjem družabnim dogodkom, peki, žuru, razigranosti. Decembra nimam časa za matematiko haha. Januarja pa ja, takrat pa pregled, zavihat rokave in akcija!  

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

To je pa eden izmed lepših hashtagov! Razumem ga kot hvaležnost. Da ne potrebujemo veliko. Da nam ne pomaga ves denar in uspeh na svetu, če smo osamljeni. Ni lepšega, kot deliti trenutke sreče in kdaj tudi žalosti. Kako nam je lažje pri srcu, če se nekomu potožimo. Podpiram, da smo drug drugemu darilo ❤


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!