fbpx

Kristina Smodila – to je pa eden izmed lepših hashtagov! #drugdrugemudarilo

Aktualno, Decembrska, Novice

Kristina Smodila, ženska tisočerih talentov, pravi, da dela letno bilanco januarja, ker je december namenjen družabnim dogodkom, peki, žuru in razigranosti.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

Iz otroštva mi je najbolj ostal v spominu Dedek Mraz, morda zato, ker je vedno on prišel v vrtec in kasneje tudi v šolo. Pa tudi doma so bila darila pod smrečico vedno prvega januarja, se pravi, jih ni mogel pustiti nihče drug, kot stari dobri Dedek Mraz ☺

Imate radi presenečenja?

Imam, seveda. Ker so spontana, ker prekinjajo rutino in ker je veselja vedno premalo. Ni bolj iskrene reakcije, kot ob lepem presenečenju.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Rada oboje. Vendar ne masovno. Rada pripravim darila s pomenom in si zanje vzamem čas. Večkrat je darilo, že čas, ki ga nekomu nameniš in to največ šteje. In tudi sama ga cenim, svojega in od nekoga drugega.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Jaz si cel december predstavljam, kot en dolg praznik, Božič pa mi je najljubši. Ne vem, nekaj je v tem, posebna energija, okraski, lučke, dogodki, peka in ustvarjanje doma, obiski, druženja. Malo nam vse dol pade in se bolj sprostimo.

Kako ponavadi izročite darilo?

Obsedena sem z zavijalni papirji in dekoracijo. Moj mož me vedno heca, da če potrebujem še kak zavijalni papir, ker jih imamo premalo. Rada sama zavijam in pišem imena na darilca.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Lepo vprašanje. Podarila bi empatijo, hvaležnost, spoštovanje. In pa čas ja, tega nam vsem primanjkuje. In iskrenost. ❤

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Samo, da smo zdravi in da ohranimo to družinsko srečo. To je prvo, potem pa seveda, da posel teče lepo dalje, kot do zdaj in pa potovanj, teh bi si želela več.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Januarja. December je namenjem družabnim dogodkom, peki, žuru, razigranosti. Decembra nimam časa za matematiko haha. Januarja pa ja, takrat pa pregled, zavihat rokave in akcija!  

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

To je pa eden izmed lepših hashtagov! Razumem ga kot hvaležnost. Da ne potrebujemo veliko. Da nam ne pomaga ves denar in uspeh na svetu, če smo osamljeni. Ni lepšega, kot deliti trenutke sreče in kdaj tudi žalosti. Kako nam je lažje pri srcu, če se nekomu potožimo. Podpiram, da smo drug drugemu darilo ❤


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.