fbpx

Kriza načenja tudi tobačno industrijo na Kubi

Novice

Havana – Svetovna gospodarska kriza ne prizanaša niti kubanskim cigaram. Ekskluzivni prodajalec kubanskih cigar, kubansko-angleška družba Habanos, je lani v primerjavi z letom prej prodajo zmanjšal za tri odstotke na 390 milijonov dolarjev. Manjša prodaja havank, ki veljajo za najboljše cigare na svetu, je poleg svetovne gospodarske in finančne krize posledica uvedbe protikadilske zakonodaje v […]

Havana – Svetovna gospodarska kriza ne prizanaša niti kubanskim cigaram. Ekskluzivni prodajalec kubanskih cigar, kubansko-angleška družba Habanos, je lani v primerjavi z letom prej prodajo zmanjšal za tri odstotke na 390 milijonov dolarjev.

Manjša prodaja havank, ki veljajo za najboljše cigare na svetu, je poleg svetovne gospodarske in finančne krize posledica uvedbe protikadilske zakonodaje v številnih državah, kot so Nemčija, Francija, Velika Britanija, Portugalska, Nizozemska in Združeni arabski emirati. Hkrati so na prodajo vplivali geopolitični spori, ki so lani za 11 odstotkov zmanjšali turistični obisk Kube.

“Posledica vsega tega je manjša prodaja v prostocarinskih prodajalnah, ki veljajo za zelo pomembne distribucijske centre,” je poudaril podpredsednik družbe Habanos Manuel Garcia, ki za letos zaradi krize napoveduje zelo težko leto. “Približujemo se krizi potrošništva,” je prepričan….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.