fbpx

Kriza načenja tudi tobačno industrijo na Kubi

Novice

Havana – Svetovna gospodarska kriza ne prizanaša niti kubanskim cigaram. Ekskluzivni prodajalec kubanskih cigar, kubansko-angleška družba Habanos, je lani v primerjavi z letom prej prodajo zmanjšal za tri odstotke na 390 milijonov dolarjev. Manjša prodaja havank, ki veljajo za najboljše cigare na svetu, je poleg svetovne gospodarske in finančne krize posledica uvedbe protikadilske zakonodaje v […]

Havana – Svetovna gospodarska kriza ne prizanaša niti kubanskim cigaram. Ekskluzivni prodajalec kubanskih cigar, kubansko-angleška družba Habanos, je lani v primerjavi z letom prej prodajo zmanjšal za tri odstotke na 390 milijonov dolarjev.

Manjša prodaja havank, ki veljajo za najboljše cigare na svetu, je poleg svetovne gospodarske in finančne krize posledica uvedbe protikadilske zakonodaje v številnih državah, kot so Nemčija, Francija, Velika Britanija, Portugalska, Nizozemska in Združeni arabski emirati. Hkrati so na prodajo vplivali geopolitični spori, ki so lani za 11 odstotkov zmanjšali turistični obisk Kube.

“Posledica vsega tega je manjša prodaja v prostocarinskih prodajalnah, ki veljajo za zelo pomembne distribucijske centre,” je poudaril podpredsednik družbe Habanos Manuel Garcia, ki za letos zaradi krize napoveduje zelo težko leto. “Približujemo se krizi potrošništva,” je prepričan….


Sledite nam


RSS Ustavi se!