fbpx

Kronplatz

Novice

Počitniško področje leži na južni Tirolski in zajema okoli 15 krajev. Kronplatz je privlačen košček sveta, na severu stoji 3 tisocak z illertalerskih Alp, na jugu pa Dolomiti. In v sredini mogočnega gorovja je odlično smučarsko središce Kronplatz. Okoli 90 kilometrov smučarskih prog se razprostira na pobočjih, ki jih le tu in tam prekriva gozd. […]

Počitniško področje leži na južni Tirolski in zajema okoli 15 krajev. Kronplatz je privlačen košček sveta, na severu stoji 3 tisocak z illertalerskih Alp, na jugu pa Dolomiti. In v sredini mogočnega gorovja je odlično smučarsko središce Kronplatz.

Okoli 90 kilometrov smučarskih prog se razprostira na pobočjih, ki jih le tu in tam prekriva gozd. S snežnimi topovi lahko naredijo dovolj snega in podaljšajo smučarsko sezono vse do konca zime. Imajo smučišca, ki se lahko pohvalijo kar s štirimi spusti od vrha do vznožja planine, ki so dolga od 5 do 6,5 kilometrov. Smučišca so na nadmorski višini od 850 do 2275 metrov ter v skupni dolžini merijo kar 90 kilometrov. Imajo osem vlečnic, dvosedežnico, trosedežnico, štiri štirisedežnice in 14 kabinskih žičnic. Regija ponuja tudi obilo urejenih prog za smučarje tekače. Omogocajo tudi nočno smuko in veliko zabave v kočah in postojankah ob smučiščih. V Kronplatzu je na razpolago okoli 20.000 turističnih postelj. Največji kraji so Bruneck, Olang in St. Vigil. Vaške kmetije se ukvarjajo s pridelovanjem zdrave hrane in so središča za izobraževanje otrok in odraslih o ekologiji ter o vaškem načinu življenja.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!