fbpx

Kubanci bodo izkoristili muzejske avtomobile

Novice

Raul Castro bo podelil licence številnim “prevoznikom” Kubancem se je odprla nova priložnost. Tisti, ki so lastniki starinskih avtomobilov, lahko zaprosijo za licenco za taksije in določijo svoje cene. Kubanski avtomobili so prava paša za oči. Foto: EPA Vlada predsednika Raula Castra je tako prvič po desetletju dovolila zasebne taksije, ki jih je Fidel Castro […]

Raul Castro bo podelil licence številnim “prevoznikom”

Kubancem se je odprla nova priložnost. Tisti, ki so lastniki starinskih avtomobilov, lahko zaprosijo za licenco za taksije in določijo svoje cene.

Kubanski avtomobili so prava paša za oči.

Foto: EPA

Vlada predsednika Raula Castra je tako prvič po desetletju dovolila zasebne taksije, ki jih je Fidel Castro vztrajno prepovedoval in zatiral. Castro je vsakega lastnika starih ameriških in ruskih avtomobilov iz 50. let prejšnjega stoletja obtožil, da se hočejo le okoristiti, da nezakonito služijo denar in da nesmiselno porabljajo zaloge goriva, za katere se je Kuba bojevala in potila, tako da že od leta 1999 ni podelil nobene nove licence za taksije.

Njegov brat Raul se je odločil, da bo politiko spremenil, a za zdaj še ni jasno, koliko Kubancev bo dejansko dobilo licence za opravljanje taksislužbe….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.