fbpx

Kubanski vozni park

Novice, Potovanja

Po kubanskih cestah se prevaža na tisoče avtomobilov, ki so jih v ZDA izdelali pred desetletji.

“Oldtajmerji”, ki pri obiskovalcih vzbujajo nostalgijo

Po kubanskih cestah se prevaža na tisoče avtomobilov, ki so jih v ZDA izdelali pred desetletji. So nekakšni muzejski primerki na štirih kolesih. Avtomobili so najbolj dragoceni (no, skoraj edini) luksuzni predmeti na Kubi, veščine in orodje, potrebni za vzdrževanje teh jeklenih konjičkov, pa so lahko zagotovilo za donosen posel. Poslovne skrivnosti iz mehaničnih delavnic očetje prenašajo na sinove skozi generacije. Kubanci so postali pravi mojstri, ki znajo popraviti skoraj vsako težavo teh avtomobilskih starodobnikov.

Kuba ima eno največjih zbirk klasičnih ameriških avtomobilov, ki so še vedno v uporabi. Za večino Kubancev so avtomobili glavni vir dohodkov, saj lahko z njimi prevažajo turiste in jim zaračunajo tudi do 50 dolarjev na dan, kar je zajetna vsota, če upoštevamo, da povprečen Kubanec zasluži od 15 do 25 dolarjev na mesec.

Zaja::trv: “Živjo, če imaš možnost pojdi vsaj za 3 tedne, jaz sem bila 14 dni in je definitivno premalo, obiskala sem Hvanao-super, mio mesto, dogajanja veliko, super ljudje in hitro najdeš družbo. Pot sem nadaljevala v Santiago de Cuba, vendar sem se še ustavila v vmesnih vaseh, drugo naj. mesto, malo manj super pa vseeno zelo vredu, nato me je pot zanesla še bolj oz. na čisti jug Baracoa- ZAKON, PRIPOROČAM, luštna vas na jugu, ljudje še bolj odprti in veseli kot na severu, vsi so prijatelji, vsi se poznajo med sabo..res lahko ti rečem, da sem tukaj preživela najlepše dni v mojem lajfu. No potem sem mogla v 3 dneh priti nazaj v Varadero, pa mi tko fajn uspelo s prevozi, das sem si ogledala še Trinidad, nad katerim sem bila razočarana, kajti med množico turističnih glav nisem videla skoraj da nobenega kubanca. No zadnjo noč v Varaderu-POGREB…to sploh ni Kuba. Priporočam osnove španščine!! Pa ne pusti srca dol, kar se ti zna hitro zgodit !!!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.