fbpx

Ladje bodo vodene s programom, ki bo prikazoval progo in prosta pristanišča

Novice

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo. Foto: Jaka Adamič Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij. […]

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo.


Foto: Jaka Adamič

Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij.

Podjetje Royal Dirkzwager je že leta 1872 začelo z beleženjem poti ladij, ki so prihajale in odhajale iz Rotterdama in s tem pomagale tovornim ladjam in vzdrževanju pristanišča….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.