fbpx

Ladje bodo vodene s programom, ki bo prikazoval progo in prosta pristanišča

Novice

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo. Foto: Jaka Adamič Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij. […]

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo.


Foto: Jaka Adamič

Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij.

Podjetje Royal Dirkzwager je že leta 1872 začelo z beleženjem poti ladij, ki so prihajale in odhajale iz Rotterdama in s tem pomagale tovornim ladjam in vzdrževanju pristanišča….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.