fbpx

Ladje bodo vodene s programom, ki bo prikazoval progo in prosta pristanišča

Novice

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo. Foto: Jaka Adamič Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij. […]

Rotterdam – Nizozemsko podjetje Royal Dirkzwager je razkrilo, da bo izdelalo program, ki bo prikazoval progo ladje in opominjal, kdaj lahko ladja pospeši hitrost, ali mora upočasniti in kje so pristanišča, privezi in kje lahko raztovorijo.


Foto: Jaka Adamič

Podjetje obljublja, da bo sistem omogočil znižanje stroškov, porabo goriva, hitrejšo plovbo in hitrejše raztovarjanje ladij.

Podjetje Royal Dirkzwager je že leta 1872 začelo z beleženjem poti ladij, ki so prihajale in odhajale iz Rotterdama in s tem pomagale tovornim ladjam in vzdrževanju pristanišča….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!