fbpx

Le Saint Geran *****

Obale, Potovanja

Blagovna znamka hotelov Le Saint Geran, ki sodijo pod okrilje One & Only Resorts, je že več kot četrt stoletja sinonim za gostoljubje na Mauritiusu.

Saint Géran se je imenovala ladja, ki naj bi Virginio pripeljala nazaj iz Francije k ljubljenemu Paulu, a je pred otokom potonila. Po pripovedi francoskega pisatelja Bernardina de St. Pierra je dobil ime eden izmed najbolj znanih hotelov v Indijskem oceanu. Hotel, ki se ponaša s petimi zvezdicami, stoji na majhnem, s palmami poraščenem polotoku na vzhodnem delu obale Mauritiusa, nedaleč od prijetne vasice Belle Mare. Tropski vrt z ribniki, kjer plavajo zlate ribice, kjer so potočki in eksotično zelenje, obdaja veličastne prostore letovišča. Plaže z nežnim belim peščenim peskom se razprostirajo na dva kilometra dolgi obali pred hotelom.

Blagovna znamka hotelov Le Saint Geran, ki sodijo pod okrilje One & Only Resorts, je že več kot četrt stoletja sinonim za gostoljubje na Mauritiusu. Mirno okolje, romantično vzdušje in prijazno osebje goste »odpelje« v drugačen svet, kjer pozabijo na stresno življenje. Le Saint Geran je od letališča Plaisance oddaljen le uro vožnje, glavno mesto otoka Port Louis pa je oddaljeno okoli štirideset kilometrov. Pred štirimi leti so hotel obnovili in razširili in tako kot nekoč tudi danes privablja veliko bogatih in slavnih. Hotel je član združenja Leading Hotels of the World.

travel-1148409_960_720

Ljubezen do podrobnosti

Pri oblikovanju 148 apartmajev, 14 apartmajev Ocean in ekskluzivne vile z zasebno obalo so arhitekti upoštevali zahteve sodobnega časa, a ob tem niso pozabili na izvirno okolje otoka v Indijskem oceanu. Notranji arhitekt Hirsch Bender je apartmaje Junior opremil v barvah oceana z naravnimi materiali, marmorjem in afriškim tikom. V apartmajih Ocean imajo gostje prostrano dnevno sobo in spalnico, ki ima izhod na teraso, s pomirjajočim razgledom. Hotel, ki se ponaša s petimi zvezdicami, stoji na majhnem, s palmami poraščenem polotoku na vzhodnem delu obale Mauritiusa, nedaleč od prijetne vasice Belle Mare. Tropski vrt z ribniki, kjer plavajo zlate ribice, kjer so potočki in eksotično zelenje, obdaja veličastne prostore letovišča. Plaže z nežnim belim peščenim peskom se razprostirajo na dva kilometra dolgi obali pred hotelom. Pri pa imajo tudi vso multimedijsko opremo. V udobnih kopalnicah se gostje lahko razvajajo s pomočjo dišečih soli, aromatičnih olj in kozmetičnih izdelkov Moelton Brown. Skupina sedemintridesetih butlerjev, ki so se izobraževali pri Ivorju Spancerju – organizatorju banketov v Buckinghamski palači, streže gostom hrano in pijačo po željah in okusih ter seveda primerni debelini denarnic.

Vila Le Saint Geran

Vila je postavljena v bolj skritem in umirjenem delu posestva. Ima svoj vhod in ne daje občutka, da je del hotela. Pred vilo se odpira prostran pogled na Indijski ocean. Oblikovana je v mediteranskem slogu in je prostorna, a hkrati intimna. Opremljena je razkošno, elegantno, ima bazen, ki ga lahko uporabljajo le gostje vile, obdaja pa ga senca vrta s palmami. V Le Saint Geranu so ponosni na kulinarič ne kreacije Alaina Ducassa, ki je bil že dvakrat nagrajen s tremi Michelinovimi zvezdicami. Gostom jih postrežejo v sodobno zasnovani interierni stvaritvi – restavraciji Spoon des Iles Phillipa Starcka. Ponujajo tudi 180 vrst izbranih vin in šampanjcev, ki jih je izbral svetovno znani sommelier Gerard Margeon. Na posestvu sta še dve restavraciji z mediteransko hrano Le Terrasse Restaurant in restavracija Paul & Virgine. Ob pomirjajočem posedanju ob bazenu s pogledom na Indijski ocean lahko zaužijete zajtrk, osvežujoče kosilo ali intimno večerjo. Ob zabavi barvitih kabaretistov in prijetni glasbi lahko uživate tudi ob nepozabnih sončnih zahodih. V barih ob bazenu so na voljo osvežilni napitki in vznemirljivi koktajli. Obiskovalci se lahko zabavajo tudi v igralnici ali klepetajo v tradicionalni mauricijski čajnici.

one-and-only-le-saint-geran-the-villa-residence-3

Lepotilni temelj – Givenchy Spa

V pomirjajočem vrtu se gostje lahko prepustijo osebju v lepotnem templju Givenchy Spa, ki je oblikovan v francoskem klasičnem slogu Versaillesa s pridihom arhitekture indijskih templjev. Velik je kar 700 kvadratnih metrov. V središču ima globok moder bazen, okrog njega pa so različni prostori za sproščanje. Kozmetika, ki jo uporabljajo strokovnjaki za negovanje telesa, so le izbrani izdelki Givenchy. Osebni trener v fitnes studiu sestavi program vaj po meri posameznika in namenu. Givenchy Spa je nameščen na otoku Frangipani Island. Tukaj je tudi fitnes center Matta Robertsa ter frizerski in lepotilni salon. Hotel ima dva otoka, namenjena kopanju in vodnim športom. Oba sta okoli pet do deset minut plovbe z ladjo oddaljena od hotela. Oba otoka, »Ile aux Cerfs« in izključno hotelskim gostom namenjen »Ilot Mangénie«, imata očarljive plaže, ki jih varuje koralni greben. Ob obsežni ponudbi športnih aktivnosti imata oba otoka tudi bar na plaži in restavracijo, ki ponuja sveže ulovljene ribe in morske sadeže. Igralce golfa pričakuje 9-lukenjsko golf igrišče, ki ga je zgradil Gary Player in Golf Akademiji Davida Leadbetterja. Do golf igrišča se golfisti pripeljejo z ladjico, saj je igrišče na otočku Ile aux Cerfs. Igrišče je nekaj posebnega in celo vsaka luknja ima svoje ime. Mednarodni teniški klub Petra Burwasha ponuja začetne in nadaljevalne tečaje tenisa. V športnem centru lahko gostje izberejo košarko, badminton, vaterpolo, vožnjo z banano, izlete z ladjo s prozornim dnom, potapljanje, podvodni ribolov, križarjenja s katamaranom … Hotel ima tudi dve konferenčni dvorani, Orchid in Jasmine, ki sprejmeta po 120 oseb.


Sledite nam


RSS Ustavi se!