fbpx

Ležernost Barcelone je vedno blagodejna

Izleti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več. Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih […]

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost

Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več.

Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih težav s prebijanjem meglene zavese, so bili vredni poti. Kaj je prvi vtis, ki ga človek dobi ob obisku Barcelone?

Pogled na Barcelono iz parka Guell.

Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

No, ko sem bila prvič tam, bilo je na maturantskem izletu, so se mi seveda vtisnile v spomin največje znamenitosti: Sagrada Familia, Rambla in pa nogometno svetišče za barcelonske navijače Neu Camp, 10 let pozneje pa je bil prva stvar, ki me je prešinila ob prihodu v mesto: svoboda, kreativnost, umetnost, odštekanost….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]