fbpx

Ležernost Barcelone je vedno blagodejna

Aktivnosti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več. Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih […]

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost

Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več.

Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih težav s prebijanjem meglene zavese, so bili vredni poti. Kaj je prvi vtis, ki ga človek dobi ob obisku Barcelone?

Pogled na Barcelono iz parka Guell.

Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

No, ko sem bila prvič tam, bilo je na maturantskem izletu, so se mi seveda vtisnile v spomin največje znamenitosti: Sagrada Familia, Rambla in pa nogometno svetišče za barcelonske navijače Neu Camp, 10 let pozneje pa je bil prva stvar, ki me je prešinila ob prihodu v mesto: svoboda, kreativnost, umetnost, odštekanost….


Sledite nam


RSS Ustavi se!