fbpx

Ležernost Barcelone je vedno blagodejna

Izleti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več. Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih […]

Mesto, kjer sta doma domišljija in kreativnost

Ob omembi Španije vam najverjetneje najprej na misel pridejo flamenko, sangria, vročina, temperament in nogomet. Barcelona je vse to in še več.

Odločitev za konec tedna v katalonski prestolnici sredi mraza, ki je oklenil domačo grudo, je bila odlična: že samo sončni žarki, ki tam niso imeli nikakršnih težav s prebijanjem meglene zavese, so bili vredni poti. Kaj je prvi vtis, ki ga človek dobi ob obisku Barcelone?

Pogled na Barcelono iz parka Guell.

Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

No, ko sem bila prvič tam, bilo je na maturantskem izletu, so se mi seveda vtisnile v spomin največje znamenitosti: Sagrada Familia, Rambla in pa nogometno svetišče za barcelonske navijače Neu Camp, 10 let pozneje pa je bil prva stvar, ki me je prešinila ob prihodu v mesto: svoboda, kreativnost, umetnost, odštekanost….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.