fbpx

Zid poln ljubezni v Parizu

Zanimivosti

Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29.

V svetu polnem nasilja in prevladujočega individualizma so zidovi in meje zgrajeni, da nas delijo, ločujejo in ščitijo drug pred drugim. Nasprotno pa je Le mur des je t’aime (Ljubim te: zid) vez, sprava, ogledalo, ki sije ljubezen in mir v središču pariškega Montmartra v Franciji. Z napisi v 250 različnih jezikih je zid postal zbirna točka zaljubljencev.

Spomenik sta na romantičnem trga Jehan Richtus na Place des Abbesses v Parizu postavila umetnika Frédéric Baron in Claire Kito. Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29. 7 cm, ki po obliki spominjajo na liste papirjev, na katere je Frédéric Baron sprva napisal besedilo. Po zidu poškropljena rdeča barva simbolizira koščke zlomljenih src, človečnost, ki je mnogokrat izgubljena in jo zid želi ponovno združiti.

Parižanka: “In priznam, Pariz me je očaral. Krasen je. Prijetno mesto, ni kaj. Že res, ogledala sem si vse tiste klišejske turistične znamenitosti,… pa tudi če sem kaj spustila, nič zato. Vtis Pariza je bil prijeten, prijazen.”

6000-MUR-DES-JE-TAIME

Vir: City guide, Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.