fbpx

Zid poln ljubezni v Parizu

Zanimivosti

Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29.

V svetu polnem nasilja in prevladujočega individualizma so zidovi in meje zgrajeni, da nas delijo, ločujejo in ščitijo drug pred drugim. Nasprotno pa je Le mur des je t’aime (Ljubim te: zid) vez, sprava, ogledalo, ki sije ljubezen in mir v središču pariškega Montmartra v Franciji. Z napisi v 250 različnih jezikih je zid postal zbirna točka zaljubljencev.

Spomenik sta na romantičnem trga Jehan Richtus na Place des Abbesses v Parizu postavila umetnika Frédéric Baron in Claire Kito. Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29. 7 cm, ki po obliki spominjajo na liste papirjev, na katere je Frédéric Baron sprva napisal besedilo. Po zidu poškropljena rdeča barva simbolizira koščke zlomljenih src, človečnost, ki je mnogokrat izgubljena in jo zid želi ponovno združiti.

Parižanka: “In priznam, Pariz me je očaral. Krasen je. Prijetno mesto, ni kaj. Že res, ogledala sem si vse tiste klišejske turistične znamenitosti,… pa tudi če sem kaj spustila, nič zato. Vtis Pariza je bil prijeten, prijazen.”

6000-MUR-DES-JE-TAIME

Vir: City guide, Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!