fbpx

Zid poln ljubezni v Parizu

Zanimivosti

Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29.

V svetu polnem nasilja in prevladujočega individualizma so zidovi in meje zgrajeni, da nas delijo, ločujejo in ščitijo drug pred drugim. Nasprotno pa je Le mur des je t’aime (Ljubim te: zid) vez, sprava, ogledalo, ki sije ljubezen in mir v središču pariškega Montmartra v Franciji. Z napisi v 250 različnih jezikih je zid postal zbirna točka zaljubljencev.

Spomenik sta na romantičnem trga Jehan Richtus na Place des Abbesses v Parizu postavila umetnika Frédéric Baron in Claire Kito. Na zidu velikosti 40 m2 v nebo sije 612 napisov velikosti 21 x 29. 7 cm, ki po obliki spominjajo na liste papirjev, na katere je Frédéric Baron sprva napisal besedilo. Po zidu poškropljena rdeča barva simbolizira koščke zlomljenih src, človečnost, ki je mnogokrat izgubljena in jo zid želi ponovno združiti.

Parižanka: “In priznam, Pariz me je očaral. Krasen je. Prijetno mesto, ni kaj. Že res, ogledala sem si vse tiste klišejske turistične znamenitosti,… pa tudi če sem kaj spustila, nič zato. Vtis Pariza je bil prijeten, prijazen.”

6000-MUR-DES-JE-TAIME

Vir: City guide, Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.