fbpx

Louvre bo 2013 prvi odprti muzej na otoku v Abu Dabiju

Novice

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni. The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki […]

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni.

The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki muzej gradi, je izjavo z zagotovilom o odprtju Louvra v letu 2013 v javnost poslalo dan potem, ko se je zapletlo s financiranjem gradnje drugega velikega projekta v kulturno-umetniškem središču na otoku Sadijat – Guggenheimovega muzeja v Abu Dabiju, zaradi česar so se pojavila vprašanja o prihodnosti projekta. Državno podjetje TDBI je zatrdilo, da nadaljuje gradnjo vseh načrtovanih projektov. Louvre Abu Dabi naj bi bil velik 24 tisoč kvadratnih metrov, skupno ceno gradnje pa ocenjujejo na od 83 do 108 milijonov evrov.

Vir: rtvslo.si 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.