fbpx

Louvre bo 2013 prvi odprti muzej na otoku v Abu Dabiju

Novice

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni. The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki […]

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni.

The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki muzej gradi, je izjavo z zagotovilom o odprtju Louvra v letu 2013 v javnost poslalo dan potem, ko se je zapletlo s financiranjem gradnje drugega velikega projekta v kulturno-umetniškem središču na otoku Sadijat – Guggenheimovega muzeja v Abu Dabiju, zaradi česar so se pojavila vprašanja o prihodnosti projekta. Državno podjetje TDBI je zatrdilo, da nadaljuje gradnjo vseh načrtovanih projektov. Louvre Abu Dabi naj bi bil velik 24 tisoč kvadratnih metrov, skupno ceno gradnje pa ocenjujejo na od 83 do 108 milijonov evrov.

Vir: rtvslo.si 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!