fbpx

Louvre bo 2013 prvi odprti muzej na otoku v Abu Dabiju

Novice

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni. The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki […]

V Parizu so podružnico Louvre v Združenih arabskih emiratih napovedali leta 2007, ko so sklenili tridesetletno pogodbo med Francijo in Abu Dabijem v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev. Arabski Louvre naj bi bil po prvotnem dogovoru končan že letos, a so odprtje prestavili za dobro leto dni.

The Tourism Development and Investment Company (TDBI), ki muzej gradi, je izjavo z zagotovilom o odprtju Louvra v letu 2013 v javnost poslalo dan potem, ko se je zapletlo s financiranjem gradnje drugega velikega projekta v kulturno-umetniškem središču na otoku Sadijat – Guggenheimovega muzeja v Abu Dabiju, zaradi česar so se pojavila vprašanja o prihodnosti projekta. Državno podjetje TDBI je zatrdilo, da nadaljuje gradnjo vseh načrtovanih projektov. Louvre Abu Dabi naj bi bil velik 24 tisoč kvadratnih metrov, skupno ceno gradnje pa ocenjujejo na od 83 do 108 milijonov evrov.

Vir: rtvslo.si 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!