fbpx

Luksuzni wellness oddih v Termah Tuhelj

Novice

Sproščujoči spa trenutki, wellness tretmaji, katerim se ni mogoče upreti, sladka presenečenja in romantična večerja … tako malo je potrebno za srečo

Stari egipčani so že štiri tisoč let pred našim štetjem verjeli, da sproščanje v aromatičnih kopelih blagodejno deluje na telo, vonj dišave pa na duševno in mentalno zdravje.

Kyphi, prva dišava na svetu, katere steklenička je bila najdena v Tutankamonovi grobnici, je uspavala egipčanske lepotice, odpravljala njihove skrbi in polepšala njihove sanje. Stari Grki in Rimljani so dišave razvili do popolnosti. Masaža, glasba in dišave so bili priljubljeni načini zdravljenja najznamenitejšega antičnega zdravnika Hipokrata s Kosa.

Čez stoletja so se kultura, prepričanja in običaji spremenili, a sprostitev v kopališčih in hedonističnih tretmajih ostaja skupna vsem civilizacijam. V njih so uživali Kleopatra, kraljica Sabe, rimski generali in cesarji, evropski plemiči …

Ker je sodobna medicina potrdila blagodejni učinek vode in aromatičnih kopeli na zdravje, svetovno znane terme in wellness centri svojo ponudbo ustvarjajo na podlagi sproščujočih tretmajev z vodo.

Termalna voda v Termah Tuhelj vas bo osvobodila nakopičenega stresa, živčnosti, jeze, nestrpnosti in bolečin v hrbtu … Plavanje, lebdenje ali vadba v termalni vodi pozitivno deluje na srce in ožilje ter dokazano sprošča hormon sreče.
Tretmaji in rituali SPAeVita centra so posebno doživetje. Ob vonjavah aromatičnih olj, zvokih sproščujoče glasbe, v intimnem okolju in individualnem pristopu maserja in terapevta boste se napolnili z energijo, znebili stresa in uživali v redkih trenutkih, posvečenih sebi.

Celodnevna sprostitev v največjem Svetu savn na Hrvaškem bo pomladila vašo kožo, razbistrila um, vas rešila toksinov in obnovila življenjski elan, vaš sanjski dan pa najbolje zaključite z romantično večerjo v ekskluzivnem Dvorcu Mihanović.

Prosti čas je včasih največje razkošje, ki si ga lahko privoščite, jesen pa je kot nalašč za wellness oddih. Načrtujte vaše jesenske počitnice ali praznovanje novega leta že zdaj.

Več informacij: https://www.terme-tuhelj.hr/sl


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.