fbpx

Madeira: Otok večne pomladi

Potovanja

“Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem.”

Madeira je zaradi prijaznih temperatur in urejene turistične infrastrukture vedno bolj popularen otok, ki leži tisoč kilometrov oddaljen od Lizbone in skupaj z nekaj manjšimi otoki meri 741 km2. Zaradi ugodne klime se ga je prijelo ime “Otok večne pomladi”. Ponuja ogromno izletov v naravo, od gorskih vrhov do divjih sotesk in bogatega botaničnega vrta ter obal za sproščanje ob morju in kozarčku domače pridelanega sladkega vina.

O njem kroži romantična legenda o dveh ljubimcih, Robertu Machimu in Anni d’Afret, ki sta v času vladavine angleškega kralja Edvarda III. v 14. stoletju zbežala iz Anglije v Francijo. Zaradi hudega neurja, je njuna ladja treščila ob obalo otoka, ki bi po pripovedovanju znal biti prav Madeira. Po Machimu so kasneje na otoku poimenovali naselje “Machico”.

ANA: “Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem, širni Atlantik in bujno rastlinje na njegovih obalah- to je Madeira, ki čuva lepoto in vabi, da jo obiščete in raziščete.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.