fbpx

Madeira: Otok večne pomladi

Potovanja

“Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem.”

Madeira je zaradi prijaznih temperatur in urejene turistične infrastrukture vedno bolj popularen otok, ki leži tisoč kilometrov oddaljen od Lizbone in skupaj z nekaj manjšimi otoki meri 741 km2. Zaradi ugodne klime se ga je prijelo ime “Otok večne pomladi”. Ponuja ogromno izletov v naravo, od gorskih vrhov do divjih sotesk in bogatega botaničnega vrta ter obal za sproščanje ob morju in kozarčku domače pridelanega sladkega vina.

O njem kroži romantična legenda o dveh ljubimcih, Robertu Machimu in Anni d’Afret, ki sta v času vladavine angleškega kralja Edvarda III. v 14. stoletju zbežala iz Anglije v Francijo. Zaradi hudega neurja, je njuna ladja treščila ob obalo otoka, ki bi po pripovedovanju znal biti prav Madeira. Po Machimu so kasneje na otoku poimenovali naselje “Machico”.

ANA: “Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem, širni Atlantik in bujno rastlinje na njegovih obalah- to je Madeira, ki čuva lepoto in vabi, da jo obiščete in raziščete.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!