fbpx

Madeira: Otok večne pomladi

Potovanja

“Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem.”

Madeira je zaradi prijaznih temperatur in urejene turistične infrastrukture vedno bolj popularen otok, ki leži tisoč kilometrov oddaljen od Lizbone in skupaj z nekaj manjšimi otoki meri 741 km2. Zaradi ugodne klime se ga je prijelo ime “Otok večne pomladi”. Ponuja ogromno izletov v naravo, od gorskih vrhov do divjih sotesk in bogatega botaničnega vrta ter obal za sproščanje ob morju in kozarčku domače pridelanega sladkega vina.

O njem kroži romantična legenda o dveh ljubimcih, Robertu Machimu in Anni d’Afret, ki sta v času vladavine angleškega kralja Edvarda III. v 14. stoletju zbežala iz Anglije v Francijo. Zaradi hudega neurja, je njuna ladja treščila ob obalo otoka, ki bi po pripovedovanju znal biti prav Madeira. Po Machimu so kasneje na otoku poimenovali naselje “Machico”.

ANA: “Tam je čudovita narava, prostrane plantaže banan, obdane z bistrimi vodami, gozdovi lovorja in evkaliptusa, posejani z živobarvnimi cvetjem, širni Atlantik in bujno rastlinje na njegovih obalah- to je Madeira, ki čuva lepoto in vabi, da jo obiščete in raziščete.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.