fbpx

Neverjetna umetnost na pločnikih

Novice, Zanimivosti

Umetnik Nikolaj Arndt spreminja dolgočasne ulice v magične 3D pločnike.

Umetnik Nikolaj Arndt spreminja dolgočasne ulice v magične 3D pločnike. V Rusiji rojeni Arndt vse od leta 2009 vabi mimoidoče k soustvarjanju ulične umetnosti in doda: “Pri delu uporabljam kredo in pigment. Zadnji je podoben kredi, le da je v prahu, ki ga razredčim z obilico vode pomešane s sladkorjem. Lepljiva podlaga zaščiti slikarijo pred vetrom. Za eno sliko v povprečju potrebujem dva dneva.”

“Tistim, ki se želijo preizkusiti v ulični umetnosti svetujem, da naj jih ne bo strah eksperimentiranja. Zame je najlepše, ko vidim, da se ljudje ob pogledu na moje slike razveselijo. Počutim se srečnega,” pove umetnik.

Leta 2006 se je Arndt preselil v Nemčijo in tri leta kasneje se je začel udeleževati festivalov ulične umetnosti po različnih mestih ter ustvarjati svoje neverjetno 3D umetnije. Trenutno poučuje na zasebni umetniški šoli ter dela za različne oglaševalske agencije in galerije.

diogen: “Moskva je velika vendar je metro genialen in se lahko pripelješ kamorkoli. Veliko je tudi drugega prometa ( avtobusi, trolebusi ) vendar tega nisem raziskoval. Glede denarja ( po moje ) se ne splača nič komplicirat, dviguješ denar na bankomatih. Jaz sem si vnaprej naredil načrt, kaj bi videl. Zelo se rad zgodi, da omenjena inštitucija ne dela ( npr. hotel sem obiskat vojaški muzej, tam je zastava, ki je visela v Berlinu, pa sestreljeni U-2 ) vendar v dveh dneh ni delal ( bil odprt ). Zelo je dobro če vsaj mal znaš rusko ( ali vsaj če znaš brat cirilico ), znanje angleščine ni samoumevno.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!