fbpx

Neverjetna umetnost na pločnikih

Novice, Zanimivosti

Umetnik Nikolaj Arndt spreminja dolgočasne ulice v magične 3D pločnike.

Umetnik Nikolaj Arndt spreminja dolgočasne ulice v magične 3D pločnike. V Rusiji rojeni Arndt vse od leta 2009 vabi mimoidoče k soustvarjanju ulične umetnosti in doda: “Pri delu uporabljam kredo in pigment. Zadnji je podoben kredi, le da je v prahu, ki ga razredčim z obilico vode pomešane s sladkorjem. Lepljiva podlaga zaščiti slikarijo pred vetrom. Za eno sliko v povprečju potrebujem dva dneva.”

“Tistim, ki se želijo preizkusiti v ulični umetnosti svetujem, da naj jih ne bo strah eksperimentiranja. Zame je najlepše, ko vidim, da se ljudje ob pogledu na moje slike razveselijo. Počutim se srečnega,” pove umetnik.

Leta 2006 se je Arndt preselil v Nemčijo in tri leta kasneje se je začel udeleževati festivalov ulične umetnosti po različnih mestih ter ustvarjati svoje neverjetno 3D umetnije. Trenutno poučuje na zasebni umetniški šoli ter dela za različne oglaševalske agencije in galerije.

diogen: “Moskva je velika vendar je metro genialen in se lahko pripelješ kamorkoli. Veliko je tudi drugega prometa ( avtobusi, trolebusi ) vendar tega nisem raziskoval. Glede denarja ( po moje ) se ne splača nič komplicirat, dviguješ denar na bankomatih. Jaz sem si vnaprej naredil načrt, kaj bi videl. Zelo se rad zgodi, da omenjena inštitucija ne dela ( npr. hotel sem obiskat vojaški muzej, tam je zastava, ki je visela v Berlinu, pa sestreljeni U-2 ) vendar v dveh dneh ni delal ( bil odprt ). Zelo je dobro če vsaj mal znaš rusko ( ali vsaj če znaš brat cirilico ), znanje angleščine ni samoumevno.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.