fbpx

Malarija po vrnitvi iz Indije

Novice

V Berlinu so pri dveh turistkah, ki sta bili na potovanju v Goi in sta potovali ločeno, diagnosticirali malarijo tropico. Bolnici sta se zadrževali na področju Calangute Beacha in Candolim Beacha. Tudi z Danske in Švedske so poročali, da so pri dveh turistih po vrnitvi iz Goe ugotovili malarijo tropica. Popotniki so na svojih potovanjih […]

V Berlinu so pri dveh turistkah, ki sta bili na potovanju v Goi in sta potovali ločeno, diagnosticirali malarijo tropico.

Bolnici sta se zadrževali na področju Calangute Beacha in Candolim Beacha. Tudi z Danske in Švedske so poročali, da so pri dveh turistih po vrnitvi iz Goe ugotovili malarijo tropica. Popotniki so na svojih potovanjih po deželah, kjer je prisotna malarija, izpostavljeni tveganju z okužbo. Samo v Nemčiji so leta 2005 zabeležili 628 primerov malarije po vrnitvi s potovanj iz Afrike (88 odstotkov), iz držav azijskega prostora (7 odstotkov) ter iz ostalih držav (Južna Amerika 3 odstotki, Avstralija, Oceanija 2 odstotka). Indija velja za malarično področje. Predvsem iz Assama in zahodne Bengalije so v zadnjih letih povečano poročali o primerih okužbe z malarijo. V okoli 40 do 50 odstotkih vseh primerov gre za resno obliko malarije tropica.

Po besedah tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo obstaja povečano tveganje za infekcijo z malarijo tropica v zveznih državah Goa, Gujarat, Karnataka (z izjemo Bangalore), Madhya Pradesh, Maharashtra (z izjemo Mumbaija, Nagpurja, Nasika in Pune), Orissa, Westbengalen (z izjemo Kalkute), Chhattisgarh ter na Andamanih in Nikobarih. Pred potovanjem v Indijo se posvetujte z zdravnikom ter se dogovorite za vam primerne preventivne ukrepe.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!