fbpx

MALDIVI: otok Embudu Village

Novice, Potovanja, Zanimivosti

Vzrok za to pa je prav v sveži vodi in planktonu, ki prihaja z morskimi tokovi iz oceana v laguno sredi atola. Otok Embudu Village je tipičen otoček s fotografij v turističnih katalogih.

Tako majhen, da ga obhodiš v manj kot desetih minutah, obdan s peščenimi plažami, v sredini pa zaraščen s kokosovimi palmami. Tu se nahaja približno sto bungalovov.

Na Maldivih so namreč le bungalovi, hotelov tukaj ni. Občasni obiskovalci bungalovov pa so gekoni. Gekoni so plazilci, veliki do 10 centimetrov (kot na primer martinčki) in so skoraj povsem brez pigmenta. Zato se čez dan skrivajo pred svetlobo, ko pa zvečer prižgeš luč v bungalovu, pobegnejo v najbolj temno luknjo. Pred človekom torej bežijo in ga ne napadajo.

Pravzaprav so človekov naravni zaveznik, saj se hranijo z mrčesom, ki je človeku nadležen. Poleg gekonov so prebivalci teh otokov tudi kameleoni v živo zelenih, rumenih in rdečih odtenkih, čaplje, ki rade pozirajo pred objektivom in leteči psi.

Pravzaprav gre za vrsto netopirja, ki ima glavo podobno nemškemu ovčarju, le da je precej manjša. Otoki, odprti za turiste, se razlikujejo po udobnostih in po možnostih potapljanja.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]