fbpx

MALDIVI: otok Embudu Village

Novice, Potovanja, Zanimivosti

Vzrok za to pa je prav v sveži vodi in planktonu, ki prihaja z morskimi tokovi iz oceana v laguno sredi atola. Otok Embudu Village je tipičen otoček s fotografij v turističnih katalogih.

Tako majhen, da ga obhodiš v manj kot desetih minutah, obdan s peščenimi plažami, v sredini pa zaraščen s kokosovimi palmami. Tu se nahaja približno sto bungalovov.

Na Maldivih so namreč le bungalovi, hotelov tukaj ni. Občasni obiskovalci bungalovov pa so gekoni. Gekoni so plazilci, veliki do 10 centimetrov (kot na primer martinčki) in so skoraj povsem brez pigmenta. Zato se čez dan skrivajo pred svetlobo, ko pa zvečer prižgeš luč v bungalovu, pobegnejo v najbolj temno luknjo. Pred človekom torej bežijo in ga ne napadajo.

Pravzaprav so človekov naravni zaveznik, saj se hranijo z mrčesom, ki je človeku nadležen. Poleg gekonov so prebivalci teh otokov tudi kameleoni v živo zelenih, rumenih in rdečih odtenkih, čaplje, ki rade pozirajo pred objektivom in leteči psi.

Pravzaprav gre za vrsto netopirja, ki ima glavo podobno nemškemu ovčarju, le da je precej manjša. Otoki, odprti za turiste, se razlikujejo po udobnostih in po možnostih potapljanja.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.