fbpx

MALDIVI: otok Embudu Village

Novice, Potovanja, Zanimivosti

Vzrok za to pa je prav v sveži vodi in planktonu, ki prihaja z morskimi tokovi iz oceana v laguno sredi atola. Otok Embudu Village je tipičen otoček s fotografij v turističnih katalogih.

Tako majhen, da ga obhodiš v manj kot desetih minutah, obdan s peščenimi plažami, v sredini pa zaraščen s kokosovimi palmami. Tu se nahaja približno sto bungalovov.

Na Maldivih so namreč le bungalovi, hotelov tukaj ni. Občasni obiskovalci bungalovov pa so gekoni. Gekoni so plazilci, veliki do 10 centimetrov (kot na primer martinčki) in so skoraj povsem brez pigmenta. Zato se čez dan skrivajo pred svetlobo, ko pa zvečer prižgeš luč v bungalovu, pobegnejo v najbolj temno luknjo. Pred človekom torej bežijo in ga ne napadajo.

Pravzaprav so človekov naravni zaveznik, saj se hranijo z mrčesom, ki je človeku nadležen. Poleg gekonov so prebivalci teh otokov tudi kameleoni v živo zelenih, rumenih in rdečih odtenkih, čaplje, ki rade pozirajo pred objektivom in leteči psi.

Pravzaprav gre za vrsto netopirja, ki ima glavo podobno nemškemu ovčarju, le da je precej manjša. Otoki, odprti za turiste, se razlikujejo po udobnostih in po možnostih potapljanja.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.