fbpx

Malezija

Novice

Malezija je ena izmed najmodernejših in najbogatejših držav jugovzhodne Azije, posledično tudi ena najdražjih. Tudi narava jo je bogato obdarila, saj ima vodilno mesto v proizvodnji naravnega kavčuka, palmovega olja in kositra. Poleg raznolikosti v naravnem bogastvu ima tudi zelo pestro pisano prebivalstvo, kar lahko vsak popotnik opazi že takoj na sicer zelo modernem in […]

Malezija je ena izmed najmodernejših in najbogatejših držav jugovzhodne Azije, posledično tudi ena najdražjih. Tudi narava jo je bogato obdarila, saj ima vodilno mesto v proizvodnji naravnega kavčuka, palmovega olja in kositra. Poleg raznolikosti v naravnem bogastvu ima tudi zelo pestro pisano prebivalstvo, kar lahko vsak popotnik opazi že takoj na sicer zelo modernem in lepo urejenemnovem, polnem blišča kualalumpurskem letališču. Tam množica najbolj živo kaže človeško podobo Malezije, njeno rasno pestrost in toleranco hkrati.

Info o Maleziji:
Zvezna država Malezija je bila ustanovljena leta 1963, sestavlja jo 13 zveznih držav, uradni jezik je malajski, denarna enota pa je ringit. Malezijosestavljata dva glavna dela in sicer malajski polotok, ki je najjužnejša konica jugovzhodno azijske celine ter zvezni državi Saravak in Sabah, ki ležita na severozahodni obali Kalimantana (Borneo). V primerjavi s sosednjimi azijskimi državami je med dražjimi, vendar cenejša v primerjavi z najbolj razvito jugovzhodno azijsko državo Singapurjem.

  • Prevozi z avtobusi po državi so zelo dobro organizirani, vendar imajo pogosto vključeno zelo močno klimo hlajenje, zato priporočam, da iz nahrbtnikov vzamete čim več toplih oblek. Klime, kljub temu da v avtobusu zmrzujejo, tako domačini kot popotniki (tudi na prošnjo) ne izklopijo. 
  • Karte za na pot kupite kakšen dan prej in preverite, da ni takrat praznik, saj v takih dnevih vozovnico težko dobite. 
  • Petronas stolp v Kuala Lumpurju: za obisk najvišjih stolpnic na svetu so od aprila 2001 omejili obisk. Tako na dan razdelijo le določeno število kart, ki jih dobite brezplačno, vendar je najbolje, da jih dvignite čimprej zjutraj. 
  • Čistoča: kjer so prisotni Kitajci, so restavracije, ulice, plaže in podobno veliko čistejše kot tam, kjer se gibljejo muslimani. 
  • Paziti velja, da hotel ni v bližini mošej, saj imate v nasprotnem primeru brezplačno, vendar zelo zgodnje bujenje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!