Marché – Andreja, hvala za prijateljstvo – #Lukovica

Marché – Andreja, hvala za prijateljstvo – #Lukovica

V rdečem cliu, ki diši po sladkem parfumu, se z Andrejo odpravljava na Štajersko, da dodava novo zgodbo. Ustaviva se v Marché Lukovica, da preveriva, ali sva dobro pripravljeni na sestanek. Ugotoviva, da predstavitev obvladava, odlično se dopolnjujeva, zato se začneva pogovarjati in razmišljati o življenju in limonah.

Marché Tepanje 1, Marché Barje 2, Marché Barje 1, Marché Grabonoš, Marché Starine 1, Marché Starine 2, Marché Čatež, Marché Lom 1, Marché Lom 2, Marché Lukovica, Marché Obrežje; Marché Ravbarkomanda 1, Marché Ravbarkomanda 2, Marché Tepanje 2, Marché Voklo 1, Marché Voklo 2, Marché Mövenpick Maribor

Vedno me razume:

“Vsako novo leto se zame začne 8. julija, pet minut do polnoči. Takrat je 🌟 svetila močneje, zato mi je dano, da vas imam lahko tako zelo rada.

Veš, bogata sem. Obkrožena sem z izjemnimi osebami.
Preteklo leto je bilo čudovito, s slikami uvidov, doživetij, spoznanj, potovanj, novih zamisli, projektov.
Ljubezen je lepo nositi v srcu, ne potrebuje, da jo izrečem, samo zame je. Toliko plasti ponuja, kolikor jih lahko prepoznam. Zaljubljena sem. Znova in znova.
Močna sem, ko potujem med ne-imeti in imeti vse. Močna sem s spoznanjem, kako odlično gresta z roko v roki svoboda in brezpogojna pripadnost.
Nove osebe. Miami. Srednja šola. Pričakovanja. Silicijeva dolina. Velik projekt, ki ga ustvarjava z možem. Kampiranje. Valovito morje, ko ga opazujem z vetrom v laseh. Rdeča. Atletika. Prijateljice. Pripadnost. Svoboda. Akcija #ustavise. Iskrenost. Ogledala. Vrt prijateljstva. Opojne sivke. Eliza. Ginko. Blejski vintgar. Karin. Krk. Starši. Sibirska cedra. Babica. Sodelavci. Nove priložnosti. Poslovni partnerji. Globoki odnosi. Razočaranja. Hrepenenje. Dišava, ki je samo zanj. Hvala, življenje.”

V Sloveniji je Marché na 17 lokacijah. 6 Marché restavracij, 10 Marché bistrojev in en Marché Mövenpick Maribor.
5 razlogov zakaj so citrusi dobri:

– Bogati so z vitamini in rastlinskimi snovmi.

– So dober vir vlaknin.

– Imajo malo kalorij.

– Zmanjšajo verjetnost ledvičnih kamnov.

– Vsebujejo hranila, ki pripomorejo k zdravemu srcu in ščitijo možgane.

Ob limonadi ona …

“Življenje nam včasih začini s kislimi prigodami in stari pregovor pravi, da če ti življenje postreže z limonami, si naredi limonado. To ste že slišali, kajne? Poznan in uporaben rek, za katerega upam, da imate tudi izkušnjo in ga lahko potrdite.
Me ženske, ko imamo obdobja limonad, pa ne tistih iz televizijskih ekranov, mnogo bolj zapletenih, najraje v ženski družbi, to po dolgem in počez razdelamo. Pogledamo iz različnih kotov, ki jih je, mimogrede, za več kot 360 stopinj. Tega verjetno niste vedeli, razen, če ste ženska.

Ali pa, če si Anja. Pri tebi lahko razpredaš na dolgo in široko o vseh vidikih, ampak na koncu rečeš “prav”. Ostanem brez besed in premlevam v sebi: “Kako to misliš – prav? A se ti ne bom nič smilila in me ne misliš tolažit, kako je svet krivičen? … ” Ne, pri tebi je vse prav. Ti nič ne ponudim – prav. Odpade izlet – prav. Zmanjka zate torte – prav. Ti postrežejo limonado – prav. Ti dajo samo kozarec vode – prav. Vedno ti je vse prav. Ampak … Bog ne daj, da kdo reče kaj glede družine. Ne, to se pa ne hecat. Ne boš se z lahkoto rešil, če si ga njenim bližnjim kaj zagodel. Tam pa “nič ni prav”, a prav?
Zato je tebe tako fajn imeti v družbi. Vse ti je prav. Pa še limonado pijeva, ker praznujeva prijateljstvo.
Na zdravje, limonada.

P.s. Tam ob strani malo nižje, je še nekaj maščobe, če lahko, draga limona, kaj narediš glede tega. Sem brala, da imaš 15 pozitivnih učinkov in ta je že na 3. mestu! Hvala, ker boš to naredila namesto mene, ki raje sedim kot pa gor po progah tečem. Nooo, dajva. Veš citrusi imajo … veliko vode in vlaknin, ki nasitijo.”

1 majhna klementina: 35 kalorij
1 srednje velika pomaranča: 62 kalorij
1/2 rožnate grenivke: 52 kalorij
1/2 bele grenivke: 39 kalorij
sok 1 limone: 12 kalorij

Save

Save

Save

Save