Kitajska – mavrično gorovje

Kitajska – mavrično gorovje

Mavrično gorovje na Kitajskem leži na 300 m2 v geološkem parku Zhangye Danxia in je od leta 2010 na Unescovem seznamu.

Nastanek rdeče-oranžno-rozastega gorovja sega približno 100 milijonov let nazaj, ko je bilo na njegovem območju veliko jezero. Reke, ki so se stekale vanj, so s seboj prinesle različno barven pesek. Kasneje se je jezero posušilo, sedimenti so oksidirali in dobili specifično rdeče oranžno barvo. Plasti rdečkastega peščenjaka so se počasi spreminjale v hribčke in na koncu je nastalo gorovje z ovalnimi klifi in nenavadnimi kamnitimi oblikami. Med njimi so našli tudi nekaj fosilov dinozavrov.

Gorovje je bilo del Svilene ceste in eno najbolj bogatih mest na Kitajskem. Trgovci so tu sklepali svoje posle in kraj se je razvil v poslovno turistično območje.

matejav::trv: “Kitajska ima zelo veliko znamenitosti, ki pa so med seboj zelo daleč narazen. Zato je največji strošek prevoz. Jaz sem bila tam ze 4 leta nazaj, tako da nisem čisto na tekočem s cenami. Mislim, pa da še vedno velja načelo luksuza-več kot si privoščiš, več boš plačala. Cene v hostlih in restavracijah so ponavadi višje, kot hrana na ulici. Je pa res, da te na ulici marsikje mine apetit (čistoča, razne vonjave,…).”

Danxia Landform

Preberi tudi: Kako potovanja vplivajo na nas

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava
Oznake:
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.