fbpx

Med vinogradi v obliki srca

Novice

V srce zavita cesta se nahaja v občini Kungota tik ob meji z Avstrijo.

Najlepši razgled na znamenito cesto bomo imeli, če se podamo na rob hriba v bližini turistične kmetije Dreisiebner v Sloveniji.

Romantična cesta v Slovenskih Goricah, do katere se lahko pripeljemo po Svečinskih goricah, privablja domače in tuje obiskovalce skozi vse leto, sicer pa povezuje avstrijske in slovenske vinogradniške kmetije. Nastala je čisto po naključju, ko so makedamsko cesto želeli asfaltirati in bi bila pot na grič brez dodatnega ovinka enostavno prestrma. Dodali so ji še nekaj zavojev, a šele mnogo pozneje je neki ptujski slikar opazil, da je cesta pravzaprav oblikovana v obliki srca.

srce na cesti: “Lahko ga pelješ na Štajersko, tam ko je tista cesta v obliki srca – srce med vinogradi. Lepi razgledi, prelepa in mirna okolica, pa povsod prideš z avtom. Tudi Brda so čudovita.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, flickr


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.