fbpx

Med vinogradi v obliki srca

Novice

V srce zavita cesta se nahaja v občini Kungota tik ob meji z Avstrijo.

Najlepši razgled na znamenito cesto bomo imeli, če se podamo na rob hriba v bližini turistične kmetije Dreisiebner v Sloveniji.

Romantična cesta v Slovenskih Goricah, do katere se lahko pripeljemo po Svečinskih goricah, privablja domače in tuje obiskovalce skozi vse leto, sicer pa povezuje avstrijske in slovenske vinogradniške kmetije. Nastala je čisto po naključju, ko so makedamsko cesto želeli asfaltirati in bi bila pot na grič brez dodatnega ovinka enostavno prestrma. Dodali so ji še nekaj zavojev, a šele mnogo pozneje je neki ptujski slikar opazil, da je cesta pravzaprav oblikovana v obliki srca.

srce na cesti: “Lahko ga pelješ na Štajersko, tam ko je tista cesta v obliki srca – srce med vinogradi. Lepi razgledi, prelepa in mirna okolica, pa povsod prideš z avtom. Tudi Brda so čudovita.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, flickr


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.