fbpx

Mehika: V boj proti narko-kartelom je vlada poslala tudi vojake

Novice

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo. Veliko […]

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo.

Veliko žrtev narko-kartela so bili policisti, večina jih je bila najverjetneje tudi povezana s preprodajo drog. Na prizorišču zadnjega odkritja trupel naj bi našli tudi policijsko značko, na vsakem od trupel pa so vidni znaki mučenja.

Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel.

Foto: Reuters

Mehiška vlada je že sporočila, da je v soboto iz Teksasa v Ciudad Juarez prispela okrepitev 1500 vojakov, dan pred tem pa že 2150….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.