fbpx

Mehika: V boj proti narko-kartelom je vlada poslala tudi vojake

Novice

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo. Veliko […]

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo.

Veliko žrtev narko-kartela so bili policisti, večina jih je bila najverjetneje tudi povezana s preprodajo drog. Na prizorišču zadnjega odkritja trupel naj bi našli tudi policijsko značko, na vsakem od trupel pa so vidni znaki mučenja.

Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel.

Foto: Reuters

Mehiška vlada je že sporočila, da je v soboto iz Teksasa v Ciudad Juarez prispela okrepitev 1500 vojakov, dan pred tem pa že 2150….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]