fbpx

Mehika: V boj proti narko-kartelom je vlada poslala tudi vojake

Novice

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo. Veliko […]

Ciudad Juarez – Na tisoče mehiških vojakov je bilo poslanih v mesto na meji z ZDA, ki tem povzroča skrbi zaradi vedno hujšega nasilja, povezanega s prodajo drog. Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel, v povezavi z drugim primerom pa je aretirala osumljenega vodjo enega od narko-kartelov – Sergia Pena Mendozo.

Veliko žrtev narko-kartela so bili policisti, večina jih je bila najverjetneje tudi povezana s preprodajo drog. Na prizorišču zadnjega odkritja trupel naj bi našli tudi policijsko značko, na vsakem od trupel pa so vidni znaki mučenja.

Policija je konec tedna v puščavi našla devet trupel.

Foto: Reuters

Mehiška vlada je že sporočila, da je v soboto iz Teksasa v Ciudad Juarez prispela okrepitev 1500 vojakov, dan pred tem pa že 2150….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.