fbpx

Menihi so iz steklenic piva zgradili budistični tempelj

Novice

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Foto: Daily Telegraph Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali […]

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Foto: Daily Telegraph

Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali “Tempelj milijon steklenic” stoji v provinci Sisaket, blizu meje s Kambodžo, kakšnih 650 kilometrov od prestolnice Bangkok.
Budistični menihi so steklenice pričeli zbirati že leta 1984 in so jih nabrali toliko, da so se jih odločili uporabiti kot gradbeni material.

Lokalne oblasti so pozvali, naj jim pomagajo pri zbiranju steklenic, s katerimi so sedaj zgradili kompleks 20 zgradb – tempelj z razgledom na jezero, krematorij, molilne sobe, kopalnice, manjše bungalove in še mnogo drugih…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kako se otroci učijo komunikacije
  Ko otroci preživljajo čas z najpomembnejšimi ljudmi v svojem življenju, razvijajo pomembne odnosne veščine, kot so dobro komuniciranje in poslušanje, tolmačenje obrazne mimike, razumevanje nebesedne komunikacije, deljenje in žrtvovanje. Kako to poteka, nam približa Andreja Vukmir Brenčič.
 • Video: Odprt pogovor z zdravnikom – Sašo Rebolj, dr. med.
  Priljubljeni moderator foruma na Med.Over.Net, urgentni zdravnik in direktor zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, nam v pogovoru s Polono Požgan na svoj način in z dobro mero humorja prikaže svet v zakulisju ambulant.
 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?