fbpx

Menihi so iz steklenic piva zgradili budistični tempelj

Novice

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Foto: Daily Telegraph Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali […]

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Foto: Daily Telegraph

Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali “Tempelj milijon steklenic” stoji v provinci Sisaket, blizu meje s Kambodžo, kakšnih 650 kilometrov od prestolnice Bangkok.
Budistični menihi so steklenice pričeli zbirati že leta 1984 in so jih nabrali toliko, da so se jih odločili uporabiti kot gradbeni material.

Lokalne oblasti so pozvali, naj jim pomagajo pri zbiranju steklenic, s katerimi so sedaj zgradili kompleks 20 zgradb – tempelj z razgledom na jezero, krematorij, molilne sobe, kopalnice, manjše bungalove in še mnogo drugih…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!