fbpx

Menihi so iz steklenic piva zgradili budistični tempelj

Novice

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho. Foto: Daily Telegraph Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali […]

Bangkok – Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Menihi so na severovzhodu Tajske zgradili tempelj iz milijona recikliranih steklenic piva, s katerimi so sestavili zidove in streho.

Foto: Daily Telegraph

Wat Pa Maha Chedi Kaew, znan tudi kot Wat Lan Kuad ali “Tempelj milijon steklenic” stoji v provinci Sisaket, blizu meje s Kambodžo, kakšnih 650 kilometrov od prestolnice Bangkok.
Budistični menihi so steklenice pričeli zbirati že leta 1984 in so jih nabrali toliko, da so se jih odločili uporabiti kot gradbeni material.

Lokalne oblasti so pozvali, naj jim pomagajo pri zbiranju steklenic, s katerimi so sedaj zgradili kompleks 20 zgradb – tempelj z razgledom na jezero, krematorij, molilne sobe, kopalnice, manjše bungalove in še mnogo drugih…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.