fbpx

Mesar tretjič zapored župan Key Westa

Novice

V volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”. Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da […]

KandidatiV volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”.

Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da bi policaje oblekli v gusarske uniforme, sam pa je glasoval za mesarja Jimyja Weekleya, ki je zmagal že tretjič zapored. Za kampanjo je porabil približno 21.000 ameriških dolarjev, plača župana pa je 10.500 dolarjev na leto. Mandat traja dve leti.

Key West je sicer znan po svoji posebnosti in raznolikosti, v njem pa sta živela tudi Ernest Hemingway in Tennessee Williams.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.