fbpx

Mesar tretjič zapored župan Key Westa

Novice

V volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”. Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da […]

KandidatiV volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”.

Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da bi policaje oblekli v gusarske uniforme, sam pa je glasoval za mesarja Jimyja Weekleya, ki je zmagal že tretjič zapored. Za kampanjo je porabil približno 21.000 ameriških dolarjev, plača župana pa je 10.500 dolarjev na leto. Mandat traja dve leti.

Key West je sicer znan po svoji posebnosti in raznolikosti, v njem pa sta živela tudi Ernest Hemingway in Tennessee Williams.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.