fbpx

Mesar tretjič zapored župan Key Westa

Novice

V volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”. Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da […]

KandidatiV volilni tekmi za župana Key Westa na Floridi v ZDA so se pomerili mesar, potapljač, nepremičninski posrednik, brezdomec in kokošja dama. Tako ji pravijo zato, ker po mestu zbira izgubljene kokoši in peteline. Kandidirala je z geslom: “Za preprost življenjski slog in preprosta pravila”.

Brezdomec Sloan Bashinsky se je v volilnem programu zavzemal, da bi policaje oblekli v gusarske uniforme, sam pa je glasoval za mesarja Jimyja Weekleya, ki je zmagal že tretjič zapored. Za kampanjo je porabil približno 21.000 ameriških dolarjev, plača župana pa je 10.500 dolarjev na leto. Mandat traja dve leti.

Key West je sicer znan po svoji posebnosti in raznolikosti, v njem pa sta živela tudi Ernest Hemingway in Tennessee Williams.

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!