Mesta duhov

Mesta duhov

Nekoč polne smeha, solz in življenja, so danes zapuščene stavbe mesta duhov.

# Garnet, Montana

V preteklosti je bilo živahno rudarsko mestece napolnjeno s hoteli, restavracijami, trgovinami, šolo in dnevnim časopisom, danes pa je od protestov in požara v letu 1912 mesto duhov. Ljudje so se izselili v upanju na boljše življenje.

sulica_: “Amerika je vsaj po mojem mnenju relativno easy destinacija. Vsi govorijo angleško (četudi mnogokrat s španskim naglasom ) in vsi so zelo ustrežljivi. Je pa navada, da najameš avto in se potem sama furaš okrog, ker so razdalje razmeroma velike in če hočeš kaj videti, si z javnim prevozom težko pomagaš. Splača se, in to zelo, da malo slediš tem rent-a-car firmam po netu, ker občasno dajo ven izjemne akcije, npr. dobiš SUVja za ceno fieste ali kaj podobnega. Vsekakor je po mojem fajn, da si potovanje splaniraš vnaprej, zato da lahko tudi avto najameš vnaprej, ker točno veš koliko časa in kje ga boš rabila. Za celotno potovanje (letalske karte, prenočišča, hrana, avto in še ostali stroški kot npr. spominki, vstopnice, ipd.) si je po mojem kar fajn rezervirati ene 2 do 3 jurje na odraslo osebo. Sej verjetno bo manj, ampak just in case.”

# Dom bolgarske komunistične stranke, Buzludzha, Bolgarija

V času Sovjetske Zveze je bil center bolgarske politične moči, po padcu železne zavese in manj kot desetletnem delovanju pa je za vedno zaprl svoja vrata.

# Wonderland, Beijing, Kitajska

Beijing je sanjal o lastnem Disneylandu, vendar se je zaradi spora glede cene zemljišč, gradnja leta 1998 ustavila.

# Grad Miranda, Belgija

Čeprav je grad, znan tudi pod imenom Chateau de Noisy, zapuščen, še vedno odseva svojo lepoto. Zgradili so ga francoski aristokrati, ko so bežali za svoje življenje pred udarcem giljotine. Zapuščen je od leta 1991 in danes privlači lovce duhov in avanture željne najstnike.

 

# Otok Ross, otočje Andaman in Nicobar, Indija

Britansko administrativno središče med britansko nadvlado Indije je danes zapuščeno in zaraščeno.

ross-island

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

 

 

zastava

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.