fbpx

Miha Primožič: Za obdarovanje ne potrebujemo materialnih vrednot

D.ecembrska, Pogovori

Miha Primožič (Fit mišek) je osebni trener in specialist športne prehrane, ki raje obdaruje kot prejema darila.

Miha Primožič

Miha raje pokaže, kot pove. In zato so njegove klientke, nosečnice in mamice programa »Super Mama« toliko bolj zadovoljne, saj rezultati štejejo. Vendar z nami pa je izmenjal nekaj odgovorov o praznovanju in vrednotah.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu – Miklavž, Božiček, Dedek Mraz … ali kar oče in mama?

Pri nas nas je vedno obiskal Božiček. Živo se spominjam Božiča, ko sem odvil veliko škatlo in prejel svoje prve kocke. Bila je gusarska ladja katero smo nato s starši pričeli sestavljati še isti večer. 

Imate radi presenečenja?

Presenečenja imam rad, saj si za presenečenje nekdo vzame čas in tako pričara prav poseben trenutek. 

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje zame pomeni, da si vzamemo čas za nekoga in mu podarimo nekaj, kar mu veliko pomeni. Sam osebno raje obdarujem. 

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Moj najljubši praznik je moj rojstni dan. Običajno ga praznujem tako, da svojo družino peljem na krajši oddih. Ker sem zelo zaseden, si rad vzamem čas za moji hčerki in partnerko. 

Kako ponavadi izročite darilo?

Darilo ponavadi zavijem sam. Pri tem ne dajem poudarek na estetiko. Ta čas raje posvetim pisanju iskrenega posvetila. 

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Izbral bi poštenost. 

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Zdravje. 

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ob koncu leta vedno naredim pregled doseženih ciljev. Vedno si tudi postavim cilje za prihajajoče leto. 

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

#drugdrugemudarilo razumem kot to, da za obdarovanje ne potrebujemo materialnih vrednot. Včasih je darilo bolj vredno, če nekomu podarimo sebe in naš čas.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]