fbpx

MONAKO: palača Grimaldi (Palais de Prince de Monaco)

Novice

Palača stoji že od 13. stoletja. V palači je vsaka generacija družine Grimaldi pustila svoj pečat in s tem je palača postala ena najelegantnejših v Evropi. V palači se lahko obiskovalci sprehodijo skozi 15 sob, v katerih so neprecenljivi zakladi. V južnem krilu je majhen Napoleonov muzej, kjer so na ogled Napoleonovi osebni predmeti (robčki, […]

Palača stoji že od 13. stoletja. V palači je vsaka generacija družine Grimaldi pustila svoj pečat in s tem je palača postala ena najelegantnejših v Evropi.

V palači se lahko obiskovalci sprehodijo skozi 15 sob, v katerih so neprecenljivi zakladi. V južnem krilu je majhen Napoleonov muzej, kjer so na ogled Napoleonovi osebni predmeti (robčki, nogavice, kovanci, uniforme, meči …). Kadar je princ doma, je izobešena zastava kneževine. Takrat ogledi palače niso mogoči. Vsak dan pa se ob 11.55 pred palačo slovesno zamenja slovita monaška garda. Ogled pritegne množice turistov. Palačo lahko obiščete od junija do septembra med 9.30 in 18.30; oktobra med 10.00 in 17.00. Palača je med novembrom in majem zaprta.

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!