fbpx

Terme Lendava: Oddih za naju

Aktualno, Novice

Hvala za prijeten konec tedna v imenu obeh generacij deklet, ki sva obiskali košček na robu Slovenije.

Zaključek šolskega leta sva proslavili v Termah Lendava. Konec šolskega leta. Veliko postorjenega. Preveč šolskih ur in opravljenega dela. Domače naloge brez konca. Zato si zaslužimo počitek vsi, tako starši kot šolarji.

IMG_8741

Dve punci različnih generacij, obe potrebni malo spremembe in oddiha. In sva šli. Na drug konec Sloveniji, v »kurjo glavo«, kot pri zemljepisu rečejo v nižjih razredih osnovne šole.

Knjižnica

IMG_8734

Zdravilne točke

Že v času rimskih časov je bilo mesto na stičišču pomembnih trgovskih in vojaških poti, kar je čutiti, ko se sprehodiš po mestu. Toliko različne arhitekture, toliko različnih zgradb iz različnih obdobij, da je vredno obiskati Lendavo že samo zaradi tega. Poseben pečat pa kraju daje tudi več kot 4000 vinogradov, ki se razprostirajo na gričih, ki obdajajo mesto.

IMG_8736

Ostanki zgodovine

Tik ob mestu pa se nahajajo tudi Terme Lendava, ki svojo zdravilno vodo in posebnimi energijskimi točkami privabilo marsikoga, ki si želi oddahniti in regenerirati svojo dušo in telo.

V termah narave v obliki edinstvene parafinske vode in energijskim parkom pokaže svojo moč, ki jo še tako energetsko zaprto telo občuti. Sama sem imela ravno nekaj dni nesrečo in sem si poškodovala koleno, ki je že prvi dan po namahanju in gibanju v vodi bilo dovolj močno, da sem lahko snela elastični povoj, ki ga naslednji dan celo nisem več potrebovala.
IMG_8729

Kolesarjenje ostalo v načrtu za prihodnjič

Po eni strani mi je žal, da nisem imela možnosti izkoristiti najema koles, ki jih ponujajo, da bi se lahko odpravili po okoliških gričkih, ampak po drugi strani sem vesela, da sem na lastnem telesu izkusila, kako zelo blagodejna je lahko zdravilna voda in tako lahko sedaj priporočim vsakomur, ki bo imel kakšno podobno poškodbo ali težavo. Meni najljubši bazen je bil grozd, ki ima prijetnih 36 do 38 stopinj. V njem ni plavanja, le lebdenje v toploti in občutek pomirjenosti. Seveda po takšni kopeli  telo potrebuje nekaj počitka, ki pa ga obilo lahko užiješ, saj je v okolju mirno in ni tistega vrveža, ki smo ga vajeni iz nekaterih kopališč. Stranski, a zame kot žensko pomemben učinek te vode je, da je voda zaradi visoke vsebnosti parafina tudi prijeten tretma za kožo. Torej preventiva in pomoč pri revmatskih obolenjih, učinkovita pomoč pri rehabilitaciji po poškodbah perifernega živčevja, po opeklinah in še naraven način za poživitev kože. Hvaležna za tako bogato ponudbo te naravne vode.

Za popestritev kopanja in poležavanja ob bazenu je poskrbela priljubljena Bosonoga pot, ki je v bližini bazena. S sprehajanjem po različnih naravnih površinah tik ob bazenih sem poskrbela za nenavadno masažo stopal, ki je delovala na akupresurne točke na stopalih na naraven način. Pospešila mi je pospešuje krvni obtok in aktivirala telo.

Zvečer, ko je bil dan poln telesnega razvajanja in aktivnosti, pa je na vrsto prišel še želodček. Hrana v hotelski restavraciji je preprosta in ravno zaradi tega meni tako všečna. Spomnila me je na otroštvo, ko smo hodili s starši na dopust in smo potem jedli v veliki jedilnici, kjer je natakar z vozičkom prišel vprašat, kaj bi pili ob večerji. Tako lepo je bilo del tega, že pozabljenega načina postrežbe pokazati mladi dami, ki je vajena komercialnih restavracij. In tisti prijeten govor, mala mešanica slovenščine, hrvaščine in madžarski pridih na trenutke… Nadvse prijetna izkušnja.

IMG_8727

Zvečer še posebno lepo

Z obžalovanjem sva ugotovili, da si nisva uspeli pogledati Bukovniškega jezera, ki je nekaj kilometrov oddaljen in da je še nekaj točk, ki bi jih bilo vredno obiskati. Zato priporočam vsaj 4 dni, ali pa da odidete dvakrat, kar tudi ne bo škoda, saj so cene zmerne in si jih lahko privošči povprečen človek.  Ob odhodu sem se vpisala še v klub Save turizma in zbrala že nekaj njihovih kapljic, ki mi bodo omogočili tudi kakšne ugodnosti v prihodnje.

Mene so Lendavske terme osvojile. Nekaj nostalgije je v njih in toliko prihodnosti, ki se skriva s skriti moči energijskih točk, ki lahko pomagajo ljudem na poti do njihovega zdravja in boljšega počutja.

Hvala za prijeten konec tedna v imenu obeh generacij deklet, ki sva obiskali košček na robu Slovenije.

Za več informacij priporočam da obiščete www.nasvetzadobroseimet.si

Save

Save

Save


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!