fbpx

Muzej parazitov

Novice

Mladi tokijski pari se menda zelo radi sestajajo v muzeju parazitov v Meguru v Tokiu. Tja sicer redko zaidejo tuji turisti, ker muzej zlahka spregledajo. Na zunaj je namreč videti kot povsem običajna, ne preveč ugledna, majhna hiša. Znotraj pa hrani 300 različnih vrst parazitov, ki so jih našli v ljudeh ali živalih. Največja atrakcija […]

Mladi tokijski pari se menda zelo radi sestajajo v muzeju parazitov v Meguru v Tokiu.

Tja sicer redko zaidejo tuji turisti, ker muzej zlahka spregledajo. Na zunaj je namreč videti kot povsem običajna, ne preveč ugledna, majhna hiša. Znotraj pa hrani 300 različnih vrst parazitov, ki so jih našli v ljudeh ali živalih. Največja atrakcija je 9 metrov dolga trakulja, ki je rasla v trebuhu nekega moškega. V muzeju seveda lahko kupite tudi majico za spomin, vstopnine pa ni. Muzej je oddaljen deset minut hoje od postaje podzemne železnice v Meguru, trdijo pa, da imajo največjo zbirko parazitov na svetu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.