fbpx

Mykonos – male Benetke v Egejih

Novice

Mikonos je mednarodni kozmopolitski otok, ki je ohranil svoj pragrški izgled. Mesto Mykonos s čudovito promenado, snežno belimi kockastimi hišami in labirintom uličic je pravšnje za sprehajalce. Skoraj obvezen je obisk slavnih mlinov na veter in občudovanje sončnega zahoda v “malih Benetkah”. V večnadstropnih hišicah z lesenimi verandami neposredno ob morju so najlepši panoramski lokali. […]

Mikonos je mednarodni kozmopolitski otok, ki je ohranil svoj pragrški izgled. Mesto Mykonos s čudovito promenado, snežno belimi kockastimi hišami in labirintom uličic je pravšnje za sprehajalce. Skoraj obvezen je obisk slavnih mlinov na veter in občudovanje sončnega zahoda v “malih Benetkah”. V večnadstropnih hišicah z lesenimi verandami neposredno ob morju so najlepši panoramski lokali.

V mestu Mykonos pa je tudi obilo zabave. V Pierro’su in na Platia se že desetletja srečujejo geji z različnih koncev sveta in to nikogar ne moti, prav nasprotno, iz tega se je oblikovala celo neke vrste zanimivost. Na južni obali so lepe plaže, Paradise in Super Paradise sta plaži zabave svetovnega slovesa. Veliko bolj umirjeno leži plaža pred Elio in plaža Agrari ter družinska plaža Plati Gialos in ozka plaža Psarou z udobnimi in simpatičnimi tavernami, kjer si lahko privoščite jastoge tik ob morju.

Na otok lahko odpotujete tudi preko Aten, nato z ekspresnim avtobusom do pristaniča Pireus ( vozi enkrat na uro, vožnja pa traja uro in četrt ) nato pa s trajektom na Mykonos ( plovba traja med pet in šest ur in stane na osebo okoli 25 evrov, za osebni avto pa med 80 in 95 evrov ). Dvakrat dražji pa je prevoz s hitrimi ladjami in traja 3 ure. Na otoku so vsa pomembnejša mesta povezana z avtobusnimi linijami. Zanimiva je tura vzdolž južne obale s predelanimi ribikimi ladjami od Plati Gialosa ( povratna vozovnica stane med 4 in 7 evri ). Za raziskovanje otoka pa lahko najamete avto ( cena od 30 evrov na dan ) ali moped ( od 10 evrov na dan ).

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!