fbpx

Na potovanje s prijatelji

Potovanja

Nazaj se boste vrnili še bolj povezani, poleg tega pa boste delili izjemne spomine in to je nekaj, za kar je vredno včasih malo potrpeti.

se vračamo: “Z veseljem se že leta vračamo v Italijo (v glavnem obdelali že celo, “manjkajo” nam pravzaprav samo še poletni Dolomiti), letos gremo verjetno že tretjič v Francijo (obdelali južno obalo z zaledjem, delček gradov ob Loari, zdaj pride na vrsto Bretanja, Normandija, ki smo ju pred časom samo oplazili). Lepo se je potepat tudi po avstrijskih jezerih. Španska J obala kakih presežkov, kar se narave tiče, sicer ne nudi (vsaj ne za moj okus), so pa krasna mesta. Severno obalo imamo pa še v načrtu. Skratka,če mene kdo vpraša, kam po Evropi je za it in kam bi se jaz še vrnila, je moj odgovor: povsod. Vendar se nikoli ne vračamo na iste kraje, ker je še tooolikoo novih za odkrit.”

# Izbira sopotnikov

Več potnikov, več težav in prilagajanja. Za potovanje izberite le par prijateljev. Prav tako sta pitje kave in zabava do jutranjih ur sta eno, potovanje pa je druga zgodba. Preverite s kom lahko preživite več dni ali tednov skupaj.

# Načrtovanje potovanja

Pred potovanjem se pogovorite o vaših načrtih in željah ter ugotovite, če se ta skladajo s prijateljivimi. Ne glede na to, da potujete v skupini pa ni potrebno prav vsak trenutek preživiti skupaj. Morda se vaše želje razlikujejo ali pa potrebujete nekaj časa le zase.

# Ohranite mirne živce

Morda ste vi ali vaši prijatelji nerazpoloženi in že skoraj nevzdržni. Ostanite mirni, v novem okolju, utrujeni in lačni ljudje reagiramo bolj intenzivno.

# Izognite se prepirom

Umaknite se od manjših nesporazumov, preden ti postanejo prepiri, sploh če se prerekate o nepomembnih stvareh. Preden prijateljem očitate, da so nemogoči, pomislite kako se obnašate sami. Morda  s svojim ravnanjem tudi vi živcirate njih. Prijateljstev ni vredno tvegati za nepomembne nesporazume, ki bodo slej ko prej minili.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!