fbpx

Na stotine dežnikov preplavilo portugalske ulice

Zanimivosti

Julija v mestecu Agueda na Portugalskem izobesijo na stotine dežnikov nad mestom.

Predstavljajte si, da se sprehajate po vročih portugalskih ulicah, s kavo v eni roki in nakupovalno vrečko v drugi. Zaželite si nekaj sence in glej ga zlomka le nekaj korakov naprej vas pričaka kopica raznobarvnih dežnikov posejanih nad ulico! Julija v mestecu Agueda na Portugalskem izobesijo na stotine dežnikov nad mestom, ki vsako leto na ogled privabijo vse več radovednih turistov in živahno popestrijo sive puste ulice. V istem času se v mestu odvijajo koncerti in umetniške razstave. Fotografinja Patrícia Almeida je lebdeče dežnike v zraku ujela v nekaj čudovitih fotografijah.

floating-umbrellas-agueda-portugal-2014-3

floating-umbrellas-agueda-portugal-2014-5

floating-umbrellas-agueda-portugal-2014-8

floating-umbrellas-agueda-portugal-2014-13

floating-umbrellas-agueda-portugal-2014-4

anjailc::trv : “Portugalska je krasna… smo mislili letos tja z avtom, pa ni bilo dovolj časa… Od Lizbone proti jugu po obali je pot čudovita… kup majhnih starinskih mestec – ne zgrešite Sinesa – tam je bil doma Vasco na Gama… sicer pa so zanimiva tudi novejša mesta, ki so nastala potem, ko je Portugalska izgubila svoje kolonije v začetku sedemdesetih let (oz konec šestdesetih) prejšnjega stoletja… mesta narejena v letu ali dveh – seveda brez kakšne zgodovinske vrednosti, zanimiva pa vseeno zaradi skrajne racionalnosti (zgrajena v shoraj v realsocialističnem slogu)… Tam živijo ljudje iz nekdanjih kolonij. Morje je sicer tam mrzlo tudi sredi julija pa tudi hladno zna pihati z Atlantika sredi poletja, ko so temperature zraka sicer astronomsko visoke… Sicer so pa plaže neskončne in peščene in znajo biti sredi sezone skoraj prazne…. Lizbona ima zanimiv downtown… kultura z vsega sveta… ni za zamudit… Algarve me ni impresioniral – preveč izumetničen in skomercializiran… Še nasvet: Domačini odsvetujejo nočno pohajkovanje po kilometrskih samotnih peščenih plažah na poti med Lizbono in Algarvom… vsaka lučka zvečer zna privabiti policiste, ker naj bi tam tihotapili kokain z Amerike v celinsko Evropo… zato se je takšnih romantičnih pohajkovanj v nočnih urah morda bolje izogniti, v izogib neprijetnostim seveda…Srečno pot… mi gremo v tisto smer najbolj verjetno prihodnje leto….”

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Vir besedila in fotografij: boredpanda


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.