fbpx

Na dražbi na japonski tržnici so za 123 tisoč evrov prodali 233-kilogramsko modroplavuto tuno

Novice

Tokio – Na največji ribji tržnici na svetu so na dražbi na Japonskem v torek za 123 tisoč evrov prodali 233-kilogramsko ogromno modroplavuto tuno. To je bila najdražje prodana riba vse od leta 2001, ko so na tokijski tržnici prodali 200-kilogramsko tuno za takrat rekordnih 153 tisoč evrov. Foto: Reuters Ogromno tuno so kupili in […]

Tokio – Na največji ribji tržnici na svetu so na dražbi na Japonskem v torek za 123 tisoč evrov prodali 233-kilogramsko ogromno modroplavuto tuno. To je bila najdražje prodana riba vse od leta 2001, ko so na tokijski tržnici prodali 200-kilogramsko tuno za takrat rekordnih 153 tisoč evrov.


Foto: Reuters

Ogromno tuno so kupili in si razdelili lastniki dveh japonskih suši restavracij ter ena s sedežem v Hongkongu. Kaj več predstavniki niso smeli povedati, saj so želeli kupci ostati anonimni. Tuno so ujeli ob obali severne Japonske, bila pa je ena od 570-ih, ki so jih v torek prodajali na dražbi. Kakšnih 40 odstotkov rib so sicer pripeljali iz tujine, tudi iz Indonezije in Mehike…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!