fbpx

Na Kitajskem so odkrili fosilne ostanke dinozavra, ki je imel na hrbtu dolgo dlako

Novice

Peking – Odkritje fosilnih ostankov dinozavrov na Kitajskem je pod vprašaj postavilo prepričanje, da so se prvi pernati dinozavri pojavili pred 150 milijoni let. Novo odkritje pa razkriva, da se je perje morda razvilo prej, kot so palentologi sprva mislili, in da je dinozavre dlaka ščitila pred mrazom. Dinozavri Foto: BBC Hai-Lu You, raziskovalec z […]

Peking – Odkritje fosilnih ostankov dinozavrov na Kitajskem je pod vprašaj postavilo prepričanje, da so se prvi pernati dinozavri pojavili pred 150 milijoni let. Novo odkritje pa razkriva, da se je perje morda razvilo prej, kot so palentologi sprva mislili, in da je dinozavre dlaka ščitila pred mrazom.

Dinozavri

Foto: BBC

Hai-Lu You, raziskovalec z geološkega inštituta v Pekingu, ki je bil član skupine arheologov, ki je odkrila dinozavra z dolgo dlako na hrbtu oziroma predhodnico perja, je za BBC dejal, da je “odkritje zelo pomembno”. You je dolgo dlako na hrbtu dinozavra, poimenovanega Tianyulong confuciusi, označil kot “protoperje” oziroma “predhodnico perja, ki ga poznamo danes”. “Takrat je bila funkcija dlak, da dinozavre zaščitijo pred mrazom,” je dejal..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.