fbpx

Na lokaciji Twin Peaksa

Mesta, Potovanja

Komur je Twin Peaks ostal v spominu kot zlovešč, v večne meglice zavit bizarni kraj, bo nad stvarnostjo razočaran, ali pa prijetno presenečen.

25 let pozneje v North Bendu in Snoqualmieju

Pisalo se je leto 1991 in na malih zaslonih je kraljevala TV-mojstrovina Twin Peaks, ki so jo snemali v zvezni državi Washington.

Zgodba je postavljena v izmišljeno mesto Twin Peaks v državi Washington. Glavni prizorišči snemanja sta bili Snoqualmie in North Bend v Washingtonu. Rdeča nit zgodbe je zgodba posebnega agenta FBI Dalea Cooperja (Kyle MacLachlan) in njegovo preiskovanje umora Laure Palmer (Sheryl Lee), popularne lokalne dijakinje.

twin-peaks

Jaka: “Brskam po youtube, pa najdem. Twin peaks. Najboljša serija vseh časov, kakšni spomini. Že samo ta pesem jemlje dih. Moram še enkrat pogledat celo serijo po dolgih letih. Lynch je car.”

Matjazko: “Najboljši komad mi je Nightingale od Julee Cruise, tudi iz Twin Peaks, skladatelj vseh teh Lynchevih filmskih pesmi pa je Angelo Badalamenti.” Od Lyncha mi je dober še Blue velvet in pa pogojno Lost Highway, ker z naslednjimi filmi se mi zdi, da že preveč prehaja v nadrealizem in “abstraktno eksperimentiranje”.”

Shira: “Julie Cruise – le kam je izginila? Super pesem, ki trga spodnjice:-) Serija najboljša ever. Je kdo mogoče gledal film ki naj bi bil narejen na Twin Peaks – Fire walk with me? Sem samo slišala o njem.
Bila sem pa precej mlada, ko se je ta serija prvič predvajala. Me je tako impresionirala, da sem si jo 5 let kasneje zopet ogledala. In še enkrat bi si jo. Pa seveda sem bila v Kyle Maclachlana tudi nesmrtno zaljubljena :-)”

Matjazko: “Ja, Fire walk with me razgrinja zakulisno dogajanje Laurinega poslednjega dne med živimi. Se splača pogledati.”

Prihod v fiktivni Twin Peaks

Komur je Twin Peaks ostal v spominu kot zlovešč, v večne meglice zavit bizarni kraj, bo nad stvarnostjo razočaran (ali pa prijetno presenečen, odvisno od dojemanja atmosfere nanizanke). Prihod na lep poletni dan v North Bend in sosednji Snoqualmie, kjer so med letoma 1990 in 1991 snemali mojstrovino Davida Lyncha, razkriva povsem povprečni ameriški mesteci ter s soncem obsijano Kaskadsko gorovje.

tp1

Strašljivi gozdovi, kjer so v nanizanki strašili “Bobi”, velikani in pritlikavci, so danes prijeten kraj za piknik, tesnobni hotel “The Great Northern”, strateško postavljen nad slapom, pa je priljubljen kraj za oddih konec tedna in obvezen postanek za vse nostalgike Twin Peaksa.

snoqualmie-falls-twin-peaks-drone

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!