fbpx

Na lokaciji Twin Peaksa

Mesta, Potovanja

Komur je Twin Peaks ostal v spominu kot zlovešč, v večne meglice zavit bizarni kraj, bo nad stvarnostjo razočaran, ali pa prijetno presenečen.

25 let pozneje v North Bendu in Snoqualmieju

Pisalo se je leto 1991 in na malih zaslonih je kraljevala TV-mojstrovina Twin Peaks, ki so jo snemali v zvezni državi Washington.

Zgodba je postavljena v izmišljeno mesto Twin Peaks v državi Washington. Glavni prizorišči snemanja sta bili Snoqualmie in North Bend v Washingtonu. Rdeča nit zgodbe je zgodba posebnega agenta FBI Dalea Cooperja (Kyle MacLachlan) in njegovo preiskovanje umora Laure Palmer (Sheryl Lee), popularne lokalne dijakinje.

twin-peaks

Jaka: “Brskam po youtube, pa najdem. Twin peaks. Najboljša serija vseh časov, kakšni spomini. Že samo ta pesem jemlje dih. Moram še enkrat pogledat celo serijo po dolgih letih. Lynch je car.”

Matjazko: “Najboljši komad mi je Nightingale od Julee Cruise, tudi iz Twin Peaks, skladatelj vseh teh Lynchevih filmskih pesmi pa je Angelo Badalamenti.” Od Lyncha mi je dober še Blue velvet in pa pogojno Lost Highway, ker z naslednjimi filmi se mi zdi, da že preveč prehaja v nadrealizem in “abstraktno eksperimentiranje”.”

Shira: “Julie Cruise – le kam je izginila? Super pesem, ki trga spodnjice:-) Serija najboljša ever. Je kdo mogoče gledal film ki naj bi bil narejen na Twin Peaks – Fire walk with me? Sem samo slišala o njem.
Bila sem pa precej mlada, ko se je ta serija prvič predvajala. Me je tako impresionirala, da sem si jo 5 let kasneje zopet ogledala. In še enkrat bi si jo. Pa seveda sem bila v Kyle Maclachlana tudi nesmrtno zaljubljena :-)”

Matjazko: “Ja, Fire walk with me razgrinja zakulisno dogajanje Laurinega poslednjega dne med živimi. Se splača pogledati.”

Prihod v fiktivni Twin Peaks

Komur je Twin Peaks ostal v spominu kot zlovešč, v večne meglice zavit bizarni kraj, bo nad stvarnostjo razočaran (ali pa prijetno presenečen, odvisno od dojemanja atmosfere nanizanke). Prihod na lep poletni dan v North Bend in sosednji Snoqualmie, kjer so med letoma 1990 in 1991 snemali mojstrovino Davida Lyncha, razkriva povsem povprečni ameriški mesteci ter s soncem obsijano Kaskadsko gorovje.

tp1

Strašljivi gozdovi, kjer so v nanizanki strašili “Bobi”, velikani in pritlikavci, so danes prijeten kraj za piknik, tesnobni hotel “The Great Northern”, strateško postavljen nad slapom, pa je priljubljen kraj za oddih konec tedna in obvezen postanek za vse nostalgike Twin Peaksa.

snoqualmie-falls-twin-peaks-drone

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.