fbpx

Žive jaslice v Postojnski jami

Aktivnosti, Dogodki, Novice, Zanimivosti

Že dve desetletji se ob božično-novoletnih praznikih v najlepših dvoranah in galerijah Postojnske jame odvija svetopisemska zgodba o božjem rojstvu.

vir: http://www.postojnska-jama.eu/

Že dve desetletji se ob božično-novoletnih praznikih v najlepših dvoranah in galerijah Postojnske jame odvija svetopisemska zgodba o božjem rojstvu. Nanizana je v najlepših kapniških prostorih, obiskovalci pa si bodo prizore jaslic lahko ogledali spotoma, ob sproščenem sprehodu skozi postojnsko podzemlje.

Postojna-Cave-Live-Christmas-Crib-Zive-jaslice-7

http://www.postojnska-jama.eu/

Pisana darila, zvoki kraguljčkov, vonj po cimetu, snegu in mogočnih božičnih drevesih, toplina okrasnih lučk in zgodbe – o rojstvu, o jaslicah. To so podobe decembra in božičnega časa, ki si jih ljudje pričaramo vsako leto, in če je to praksa na površju, tako storimo tudi v podzemnem svetu. Bili smo pionirji v postavljanju živih jaslic v Sloveniji in tradicijo nadaljujemo – letos že šestindvajsetič decembrsko božično vzdušje prenašamo tudi med kraške podobe postojnske jame. 16 svetopisemskih prizorov živih jaslic spremlja obiskovalca na poti skozi celotno ogledno pot jame, tako med vožnjo z vlakom kot med sprehodom mimo ogromnih stalagmitov, stalaktitov in zaves.

Postojna-Cave-Live-Christmas-Crib-Zive-jaslice-12

vir: http://www.postojnska-jama.eu/

Slovenske železnice predlagajo: Z vlakom na ogled živih jaslic v Postojnsko jamo.

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!