fbpx

Na vrhu EU-Brazilija danes o načrtu za strateško partnerstvo in o finančni krizi

Novice

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza. foto: Splet Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo […]

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza.

foto: Splet

Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo povzdignilo na novo, višjo raven. Temelj partnerstva bodo po navedbah Bruslja obstoječi dvostranski odnosi, ki jih bosta strani še poglobili, predvsem na področjih znanosti, tehnologije in inovacij, trgovine in investicij, regionalne politike, socialne politike, migracij itd. Glavni stebri akcijskega načrta, ki naj bi ga oblikovali danes, so spodbujanje miru in varnosti; okrepitev gospodarskega, socialnega in okoljskega partnerstva s ciljem spodbujanja trajnostnega razvoja; spodbujanje regionalnega sodelovanja; spodbujanje znanosti, tehnologije in inovacij; in spodbujanje mednarodnih izmenjav..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.