fbpx

Na vrhu EU-Brazilija danes o načrtu za strateško partnerstvo in o finančni krizi

Novice

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza. foto: Splet Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo […]

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza.

foto: Splet

Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo povzdignilo na novo, višjo raven. Temelj partnerstva bodo po navedbah Bruslja obstoječi dvostranski odnosi, ki jih bosta strani še poglobili, predvsem na področjih znanosti, tehnologije in inovacij, trgovine in investicij, regionalne politike, socialne politike, migracij itd. Glavni stebri akcijskega načrta, ki naj bi ga oblikovali danes, so spodbujanje miru in varnosti; okrepitev gospodarskega, socialnega in okoljskega partnerstva s ciljem spodbujanja trajnostnega razvoja; spodbujanje regionalnega sodelovanja; spodbujanje znanosti, tehnologije in inovacij; in spodbujanje mednarodnih izmenjav..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.