fbpx

Na vrhu EU-Brazilija danes o načrtu za strateško partnerstvo in o finančni krizi

Novice

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza. foto: Splet Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo […]

Rio de Janeiro – Evropska unija in Brazilija naj bi na drugem vrhu v brazilskem Riu de Janeiru danes oblikovali skupen akcijski načrt, ki opredeljuje prednostne naloge strateškega partnerstva med stranema. V ospredju pogovorov bodo razmere v svetu, predvsem svetovna gospodarska in finančna kriza.

foto: Splet

Strateško partnerstvo naj bi odnose med EU in Brazilijo povzdignilo na novo, višjo raven. Temelj partnerstva bodo po navedbah Bruslja obstoječi dvostranski odnosi, ki jih bosta strani še poglobili, predvsem na področjih znanosti, tehnologije in inovacij, trgovine in investicij, regionalne politike, socialne politike, migracij itd. Glavni stebri akcijskega načrta, ki naj bi ga oblikovali danes, so spodbujanje miru in varnosti; okrepitev gospodarskega, socialnega in okoljskega partnerstva s ciljem spodbujanja trajnostnega razvoja; spodbujanje regionalnega sodelovanja; spodbujanje znanosti, tehnologije in inovacij; in spodbujanje mednarodnih izmenjav..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!