fbpx

Nad Riom bdi obnovljen kip Odrešenika

Novice

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež. Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas […]

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež.

Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas igra na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki.

Kip Kristusa Odrešenika

Kip, ki je visok 38 metrov, si sicer vsako leto ogleda okoli dva milijona turistov, nad Riom pa bdi že več kot 80 let. “To je lep in pomemben trenutek, ne le za mesto, temveč tudi za vso državo,” je dejal brazilski nadškof Orani Joao Tempesta, ki je vodil mašo med odkritjem obnovljenega kipa….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!