fbpx

Nad Riom bdi obnovljen kip Odrešenika

Novice

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež. Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas […]

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež.

Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas igra na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki.

Kip Kristusa Odrešenika

Kip, ki je visok 38 metrov, si sicer vsako leto ogleda okoli dva milijona turistov, nad Riom pa bdi že več kot 80 let. “To je lep in pomemben trenutek, ne le za mesto, temveč tudi za vso državo,” je dejal brazilski nadškof Orani Joao Tempesta, ki je vodil mašo med odkritjem obnovljenega kipa….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!