fbpx

Nad Riom bdi obnovljen kip Odrešenika

Novice

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež. Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas […]

Rio de Janeiro – Slavno brazilsko skulpturo so obnavljali zadnje štiri mesece, turistom pa so pogled nanjo zastirali zidarski odri in delavci, ki so krpali razpoke in odstranjevali škodo, ki jo je na kipu povzročil dež.

Ob ponovnem odkritju so kip obdali v rumeno in zeleno barvo, v čast brazilski nogometni reprezentanci, ki ta čas igra na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki.

Kip Kristusa Odrešenika

Kip, ki je visok 38 metrov, si sicer vsako leto ogleda okoli dva milijona turistov, nad Riom pa bdi že več kot 80 let. “To je lep in pomemben trenutek, ne le za mesto, temveč tudi za vso državo,” je dejal brazilski nadškof Orani Joao Tempesta, ki je vodil mašo med odkritjem obnovljenega kipa….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.