Naj pot 2011 je Učna pot Škocjan

Novice

Učna pot Škocjan je bila v okviru vseslovenskega tekmovanja izbrana za Naj pot 2011. Drugo mesto je pripadlo Hmeljski poti, tretje pa Poti skozi Zalo in Gozdni učni poti Rožni studenec. Za nazive se je potegovalo 89 tematskih poti iz vse Slovenije, v ožji izbor pa se je uvrstilo 14 poti iz posameznih območnih enot […]

Učna pot Škocjan je bila v okviru vseslovenskega tekmovanja izbrana za Naj pot 2011. Drugo mesto je pripadlo Hmeljski poti, tretje pa Poti skozi Zalo in Gozdni učni poti Rožni studenec.

Za nazive se je potegovalo 89 tematskih poti iz vse Slovenije, v ožji izbor pa se je uvrstilo 14 poti iz posameznih območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije.

Tekmovanje za najboljšo tematsko pot v letu 2011 je v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna organizirala Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, GIZ za pohodništvo in kolesarjenje in direktoratom za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo. Častni pokrovitelj tekmovanja je bil predsednik republike Danilo Türk, je sporočil koordinator tekmovanja Jože Prah.

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!