fbpx

Najdaljša kača nasvetu se je

Novice

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona. Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki […]

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona.

Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki je sicer znan le po lepi naravi in slapovih. Vendar pa se je zgodilo nekaj nenavadnega, ko je Reutersov poročevalec nekaj tednov kasneje preveril dolžino pitona. Izmeril je le približno 7 metrov. Njegov oskrbnik pa je na to dejal, da nima pojma, zakaj se je piton skrčil. Po Guinessovi knjigi so doslej najdaljšega pitona našli leta 1912 na Borneu, meril pa je 11 metrov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.