fbpx

Najdaljša kača nasvetu se je

Novice

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona. Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki […]

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona.

Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki je sicer znan le po lepi naravi in slapovih. Vendar pa se je zgodilo nekaj nenavadnega, ko je Reutersov poročevalec nekaj tednov kasneje preveril dolžino pitona. Izmeril je le približno 7 metrov. Njegov oskrbnik pa je na to dejal, da nima pojma, zakaj se je piton skrčil. Po Guinessovi knjigi so doslej najdaljšega pitona našli leta 1912 na Borneu, meril pa je 11 metrov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!