fbpx

Najdaljša kača nasvetu se je

Novice

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona. Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki […]

V indonezijskem narodnem parku Kurugsevu na Javi so predstavili najdaljšo kačo na svetu –  približno 16 metrov dolgega pitona.

Njegov skrbnik pravi, da piton rad je pse. Na mesec jih lahko poje približno pet. Menda ga je našel na Sumatri, ujeli pa so ga tamkajšnji domačini. Piton je že potrojil število obiskov v parku, ki je sicer znan le po lepi naravi in slapovih. Vendar pa se je zgodilo nekaj nenavadnega, ko je Reutersov poročevalec nekaj tednov kasneje preveril dolžino pitona. Izmeril je le približno 7 metrov. Njegov oskrbnik pa je na to dejal, da nima pojma, zakaj se je piton skrčil. Po Guinessovi knjigi so doslej najdaljšega pitona našli leta 1912 na Borneu, meril pa je 11 metrov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.