fbpx

Najlepša jutra so tista, …

Aktualno, Jutranja., Novice

… ko nas po nosu požgečkajo topli sončni žarki in nam narišejo nasmeh na obraz. Se strinjate?

Veliko je razlogov, da se v mansardnem stanovanju ali najvišjem nadstropju hiše odločimo za strešna okna. Med njimi vsekakor izstopata opazovanje nočnega neba posejanega z zvezdami z udobnega kavča in prebujanje ob prvih jutranjih sončnih žarkih, ki nas nežno popeljejo v nov dan.

Za tiste, ki dan radi začenjajo zgodaj so najlepša prav jutra, ko lahko s prvo skodelico kave v rokah uživajo ob pogledu na oblake in ptice, ki žvrgolijo po nebu in prepustijo naravi, da jih prebudi v nov dan, kakor to zna le ona. Ob sobotnih in nedeljskih jutrih pod oknom v prijetni naravni luči, zaviti v toplo odejo, na najljubšem fotelju prebirajo knjige in se prepustijo počasnejšemu ritmu življenja.

Foto: Velux

Hormon sreče

Jutranjo svetlobo znanstveniki povezujejo tudi z boljšim spancem, saj podpira naravni ritem prebujanja in spanja. V zgodnjih jutranjih urah posameznika nežno prebudi, prijetni sončni žarki pa poskrbijo za dvig ravni hormona serotonin (»hormona sreče«) v telesu. Tako strešna okna, skozi katera v naše domače prostore prodre jutranje sonce, poskrbijo za najboljši možni začetek dneva.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]