fbpx

Najlepša jutra so tista, …

Aktualno, Jutranja., Novice

… ko nas po nosu požgečkajo topli sončni žarki in nam narišejo nasmeh na obraz. Se strinjate?

Veliko je razlogov, da se v mansardnem stanovanju ali najvišjem nadstropju hiše odločimo za strešna okna. Med njimi vsekakor izstopata opazovanje nočnega neba posejanega z zvezdami z udobnega kavča in prebujanje ob prvih jutranjih sončnih žarkih, ki nas nežno popeljejo v nov dan.

Za tiste, ki dan radi začenjajo zgodaj so najlepša prav jutra, ko lahko s prvo skodelico kave v rokah uživajo ob pogledu na oblake in ptice, ki žvrgolijo po nebu in prepustijo naravi, da jih prebudi v nov dan, kakor to zna le ona. Ob sobotnih in nedeljskih jutrih pod oknom v prijetni naravni luči, zaviti v toplo odejo, na najljubšem fotelju prebirajo knjige in se prepustijo počasnejšemu ritmu življenja.

Foto: Velux

Hormon sreče

Jutranjo svetlobo znanstveniki povezujejo tudi z boljšim spancem, saj podpira naravni ritem prebujanja in spanja. V zgodnjih jutranjih urah posameznika nežno prebudi, prijetni sončni žarki pa poskrbijo za dvig ravni hormona serotonin (»hormona sreče«) v telesu. Tako strešna okna, skozi katera v naše domače prostore prodre jutranje sonce, poskrbijo za najboljši možni začetek dneva.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!