fbpx

Najlepša jutra so tista, …

Aktualno, Jutranja., Novice

… ko nas po nosu požgečkajo topli sončni žarki in nam narišejo nasmeh na obraz. Se strinjate?

Veliko je razlogov, da se v mansardnem stanovanju ali najvišjem nadstropju hiše odločimo za strešna okna. Med njimi vsekakor izstopata opazovanje nočnega neba posejanega z zvezdami z udobnega kavča in prebujanje ob prvih jutranjih sončnih žarkih, ki nas nežno popeljejo v nov dan.

Za tiste, ki dan radi začenjajo zgodaj so najlepša prav jutra, ko lahko s prvo skodelico kave v rokah uživajo ob pogledu na oblake in ptice, ki žvrgolijo po nebu in prepustijo naravi, da jih prebudi v nov dan, kakor to zna le ona. Ob sobotnih in nedeljskih jutrih pod oknom v prijetni naravni luči, zaviti v toplo odejo, na najljubšem fotelju prebirajo knjige in se prepustijo počasnejšemu ritmu življenja.

Foto: Velux

Hormon sreče

Jutranjo svetlobo znanstveniki povezujejo tudi z boljšim spancem, saj podpira naravni ritem prebujanja in spanja. V zgodnjih jutranjih urah posameznika nežno prebudi, prijetni sončni žarki pa poskrbijo za dvig ravni hormona serotonin (»hormona sreče«) v telesu. Tako strešna okna, skozi katera v naše domače prostore prodre jutranje sonce, poskrbijo za najboljši možni začetek dneva.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.