fbpx

Najlepše evropske plaže: Azurna obala

Mesta, Obale, Potovanja

Na Cote d’Azur se kar gnete superlativov: bogastvo, omamne zabave, prijetna klima in odlična svetloba, ki že od nekdaj privablja slikarje.

Poleti so visoke temperature kar vseh 24 ur na dan; podnevi pri sončenju in zvečer ob razgibanem nočnem življenju. Ljubitelji narave in kulture Azurno obalo raje obiščejo v spomladanskem ali jesenskem času, ko “vročina” nekoliko popusti.

“Pred 4-imi leti smo na poti v Španijo kampirali tik pred Saint Tropezom – kamp je bil kar soliden, ob plaži, cene pa ne pretirane. Ampak njihovo morje (tudi v Nici) pa naj bo raje tam, kjer je. Tako nagravžno obalo in morje boš težko še kje našla. Pred kakimi 8 leti sva z možem kampirala praktično po celi Franciji, kampi so nekje bolj, nekje manj urejeni, greš pač po sistemu – kjer ti ustreza, ostaneš dlje, kjer ti ne ustreza, pa greš naprej.”

Forum: Kam in kako na počitnice

Deželo in ljudi lahko najbolje spoznate, če se odpravite po obalni cesti, ki razkriva tudi del notranjosti Azurne obale.

Za ogled z avtom je idealna Riviera, obala med italijansko mejo in Nico, ki je glavno mesto Azurne obale in hkrati privlačen počitniški kraj slavnih in bogatih.

Po obalni cesti “Corniche de I’Esterel” pot vodi do Saint Tropeza, ki so ga prvi odkrili slikarji, nato pa še zvezdniki.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.